ЕК с предупреждение към Балканите колко опасни са инвестициите от Китай

Септември 9, 2019 Светът
Европейският съюз планира да активизира диалога със страните от Западните Балкани, за да им обясни предимствата на финансирането от европейските инструменти за инфраструктурни проекти, съобщи говорителката на Европейската комисия Мая Коциянчич.

Огнеборци отбелязват Седмицата на пожарната безопасност

Септември 9, 2019 Бургас
Бургаски огнеборци ще се включат с вълнуващи демонстрации в Седмицата на пожарната безопасност. Събитието ще се състои на  12 септември от 18.00 часа пред Пантеона.

Започват безплатни курсове по програмиране в 5 бургаски училища

Септември 9, 2019 Бургас
От началото на 2019/2020 учебна година Училищна Телерик Академия със съдействието на Община Бургас организира безплатни курсове по програмиране и дигитални науки в пет училища в Бургас.

Още седмица септемврийско лято, възможно захлаждане за първия учебен ден

Септември 9, 2019 България
Днес ще има променлива облачност, по-значителна над западната половина на страната. След обяд на отделни места в планините на Югозападна България е възможно да превали краткотраен дъжд.

"Единна Русия" остава водеща политическа сила след местните избори

Септември 9, 2019 Светът
Партията "Единна Русия" остава водеща политическа сила в страната, пише в заглавие "Росийская газета", предаде БТА. Министър-председателят Дмитрий Медведев посети централния партиен щаб, за да направи предварителна равносметка на вчерашните избори.

Най- противоречивата дата в новата история на България

Септември 9, 2019 България
Днес се навършват 75 години от най-противоречивата дата в новата история на България. 9 септември 1944 г. - кървав преврат, довел до ликвидирането на демокрацията и частната собственост, почернил живота на стотици хиляди българи, или революция.

КЗП започва проверки за ученическите раници и пособия

Септември 9, 2019 България
Комисията за защита на потребителите започва проверка за предлаганите учебни пособия и стоки за учениците броени дни преди първия учебен ден. Има стандарти за ученическите раници, които касаят характеристики като размери, материи.

Очакват се нови правила за електрическите тротинетки

Септември 9, 2019 България
До два месеца се очакват новите правила за електрически тротинетки, съобщава БНТ. Първите глоби за каране на тротинетки вече са факт.

1500 полета на "Бритиш еъруейз" са отменени, заради стачка на пилотите

Септември 9, 2019 Светът
Заради стачката, която може да стане най-голямата в историята на компанията, "Бритиш еъруейз" отмени 1500 полета. Най-малко 280 хил. пътници ще бъдат засегнати.

Хронично болните ще подновяват документите си за лекарства само веднъж годишно

Септември 9, 2019 Здраве
Предвижда се удължаване на максималния срок на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение, което се поема от НЗОК. Протоколите за медикаменти по каса ще важат за срок до 1 година, а не до 6 месеца, както е сега.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!