Уникална 4-метрова скулптура ще краси центъра на Камено

Септември 5, 2019 България
Четири метрова кукерска маска от метална конструкция ще краси центъра на град Камено. Скулптурата ще бъде направена от художника Атанас Стоянов, а средствата за нея ще бъдат дарени от неговия колега – художник,бизнесмен и меценат Руси Куртлаков.

Кметът откри учебната година на Професионална гимназия по компютърно програмиране

Септември 5, 2019 Бургас
Модерната Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас скоро ще разшири учебната си база с нов високотехнологичен корпус. Той ще бъде със слънчеви панели и с най-съвременни технологични решения и сам ще добива енергията.

Нови данни сочат, че има вода на Марс

Септември 5, 2019 Любопитни
Метеорити, откъснали се от марсианската почва преди 11 милиона години, когато астероид се блъснал в Червената планета, разкриват, че навремето под повърхността й е текла вода, съобщава в. "Мирър".

Първо престъпление с използване на изкуствен интелект

Септември 5, 2019 Любопитни
Технологията deep fake отдавна притеснява експерти по сигурността и дори политици с възможната си злонамерена употреба. Припомняме, че тя представлява използване на изкуствен интелект с цел имитация на реч от дадено лице, при което дори видимо изглежда, че то казва съответните думи.

Последни 7 дни с летни температури

Септември 5, 2019 България
Максималните стойности в низините ще бъдат около и над 30 градуса, в София - малко под 30. По-съществено захлаждане синоптичните модели очакват в края на следващата седмица, около средата на месеца.

НАП пусна приложението, което показва какви лични данни са хакнати

Септември 5, 2019 България
НАП пусна приложението, чрез което всеки гражданин може да разбере какви негови лични данни са били неправомерно разпространени, вследствие на хакерската атака през юли. Електронната услугата е качена в специално разработен сайт, чрез който НАП ще продължи да информира засегнатите лица.

Диана Ковачева полага клетва като омбудсман

Септември 5, 2019 България
Очаква се заместник-омбудсманът Диана Ковачева да положи клетва като обществен защитник след подадената оставка на Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София.

Над 200 камери слага КАТ по пътищата за дългия уикенд

Септември 5, 2019 България
Засилени мерки за сигурност ще има по всички по-големи пътища у нас днес заради очаквания засилен трафик. Стотици хиляди тръгват днес на път за предстоящите 3 почивни дни.

Сватба като на кино правят в Авиомузея

Септември 5, 2019 Бургас
Поли и Мартин са първата влюбена двойка, която ще си каже заветното "Да" в Авиомузей-Бургас. Това ще се случи на 22 септември.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!