Духовият оркестър изнася концерт, посветен на Съединението

Септември 4, 2019 Култура
В навечерието на Деня на Съединението Духовият оркестър ще подари на жителите и гостите на Бургас празничен концерт. Събитието ще се проведе на 5-ти септември от 19:00 часа в Рибарското селище.

Българово празнува 45 години от обявяването му за град

Септември 4, 2019 Бургас
Преди 45 години, на 6 септември 1974 г., бургаското село Българово е обявено за град. По този повод Кметство Българово, читалище "Съгласие 1905" и Пенсионерски клуб "Тодор Първанов" организират изложба и празничен концерт.

РИОСВ провери „Лукойл Нефтохим“ по сигнали на граждани

Септември 4, 2019 Бургас
Във връзка с постъпили през изминалото денонощие сигнали на граждани за миризми на нефтопродукти, мазут и пропан-бутан експерти на РИОСВ– Бургас извършиха проверка на оператора „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Русия разкри с какво ще ходи на Луната

Септември 4, 2019 Любопитни
Ракетно-космическата корпорация "Енергия" направи публично достояние характеристиките на околоземната и окололунната версия на новия си пилотиран кораб "Федерация", предаде ТАСС.

Граждански активисти издигнаха Мая Манолова за кмет на София

Септември 4, 2019 България
Мая Манолова представи днес в НДК Инициативния комитет, който я издига като кандидат за кмет на София, след като вчера подаде оставка като омбудсман. Като председател на комитета беше представен Никола Вапцаров, който бе сред активните участници в протестите срещу презастрояването в кв. "Лозенец".

Кабинетът разписа правила какво не трябва да прави чиновникът

Септември 4, 2019 България
Проект на Постановление на Министерския съвет за приемане на Кодекс за поведение на служителите в държавната администрация е публикуван за обществено обсъждане на Портала за обществени консултации.

Експерти върнаха в училище 134 деца

Септември 4, 2019 Бургас
В рамките на 10 дни експерти от държавни, общински и образователни институции посетиха на терен 1188 деца и ученици в област Бургас, отпаднали от образователната система. Целта на обходите по адреси е да се върнат младежите в класните стаи.

Финансова санкция на строително дружество за укриване на данъци

Септември 4, 2019 Бургас
Финансова санкция в размер на 47 786, 39 лева наложи Апелативен съд – Бургас на „Модстрой“ ЕООД гр. Варна. Въззивният състав отмени решението на Окръжния съд, с което е отказано налагането на санкцията.

Вълчитрънското съкровище и златото на Кубрат в Археологическия музей до 30 септември

Септември 4, 2019 Култура
Две от най-елитните български съкровища могат да бъдат видени в Бургас до края на септември. Близо 8 хиляди посетители са разгледали гостуващите изложби „Тракийското златно съкровище от Вълчитрън“ и „Споменът за Велика България“ в зала „Трезор“ на Археологическия музей.

Бургас отбелязва 134 години от Съединението

Септември 4, 2019 Бургас
Бургас ще отбележи годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия с поредица от събития. Тържествата започват в 10:30 часа на площад "Атанас Сиреков".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!