Австрийски учени искат да възродят цепелините

Септември 3, 2019 Любопитни
Могат ли цепелините да се завърнат отново в небето и да започнат да превозват, ако не пътници, то поне товари? Според екип от австрийски учени, това е напълно възможно и в подкрепа на твърдението си те са създавали проект за цепелин, десет пъти по-голям от известния "Хинденбург".

Мая Манолова подаде оставка

Септември 3, 2019 България
Мая Манолова депозира оставката си като омбудсман в деловодството на Народното събрание. Още вчера тя обяви, че ще се оттегли от поста, вместо да излиза в отпуск, докато тече кампанията й за кандидат-кмет на София.

Доброволци обучиха деца на умения по първа помощ

Септември 3, 2019 Бургас
Лекция по първа помощ и водноспасителен минимум изнесоха днес пред деца от дома за сираци и деца в риск на отец Иван в с.Нови хан и с.Якимово доброволки от БМЧК-Бургас. Децата и младежите бяха обучени на опасностите при плажуване, къпане в басейн и открити водни площи.

Министерство на финансите обяви важни данъчни промени за 2020 г.

Септември 3, 2019 България
Промени се въвеждат със Закон за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗИД на ЗКПО).

Биохакери направиха достъпно най-скъпото лекарство в света

Септември 3, 2019 Здраве
Чували ли сте за лекарството Glybera? Създадено от холандска компания, то е най-ефективният метод за справянето с рядко генетично заболяване, което се предава по наследство. Става въпрос за заболяването на кръвта липопротеинлипаза, засягащо обаче все пак значителен брой хора по света.

Бананите ще станат лукс заради глобалното затопляне

Септември 3, 2019 Здраве
Експертите от Университета в Ексетер проведоха проучване, от което следва, че до 2050 г. реколтата от банани, дори да не изчезне, ще бъде много сериозно редуцирана. Добивите от тази култура са нараснали в 27 страни от 1961 г.

Английски тийнейджър ослепя и оглуша, ядял само чипс, пържени картофи, хляб и месо

Септември 3, 2019 Светът
Английски тийнейджър е загубил зрението си и е оглушал, след като около 10 години- до 17- годишна възраст, се хранел само с чипс, пържени картофи, бял хляб и месо- предимно шунка или наденица, предаде ВВС, като се позова на доклад.

ОЛАФ разкри технологията на злоупотребите със земеделски фондове у нас

Септември 3, 2019 България
Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) представи днес данните за дейността си през миналата година, предаде БТА. За нашата страна се посочва, че са били извършени четири проверки и са били издадени две препоръки.

"Акве Калиде" чества своя празник

Септември 3, 2019 Бургас
Туристическият комплекс "Акве Калиде" ще отбележи своя празник с богата програма от игри и музика на 14 и 15 септември. Това е времето, в което мястото с древна история отново оживява и се превръща в средновековен лагер и арена на рицарски битки.

Организират фестивал на рибата и виното

Септември 3, 2019 Бургас
Лятото е към края си, но не и фестивалният сезон в Бургас! Фестивал на Рибата и Виното ще обогати есенния културен календар на града със специално подбрани кулинарни изкушения и събития.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!