УМБАЛ получи термолегло за недоносени бебета

Септември 19, 2019 Здраве
Днес Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи ново термолегло за недоносени бебета. То е купено със средства от благотворителни бягания на организацията 5kmrun. В бяганията участваха жители на четири града - София, Варна, Пловдив и Бургас.

Кметът Димитър Николов посети новия корпус на ПГЕЕ „Константин Фотинов“

Септември 19, 2019 Бургас
Кметът на Бургас Димитър Николов посети днес новия корпус на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Двуетажната сграда разполага с голям и малък физкултурен салон и с четири нови специализирани кабинети, оборудвани с най-съвременна техника.

Лоша новина за България, пакетът "Мобилност" няма да бъде изтеглен

Септември 19, 2019 Светът
Лош резултат за България от гласуването по пакета "Мобилност" в комисията по транспорт на Европарламента - той няма да бъде върнат на Еврокомисията. Следва ново гласуване идната седмица, след което текстът вероятно ще премине на етап тристранни преговори между европейските институции.

Лаура Кьовеши е одобрена за главен прокурор на ЕС

Септември 19, 2019 Светът
Лаура Кьовеши бе одобрена днес от Съвета на ЕС за европейски главен прокурор. Новината съобщиха представители на групата на Зелените в Европейския парламент, предаде БТА. Говорител на Европейската комисия уточни, че с това процедурата не приключва.

Данък „телевизор” влиза в парламента

Септември 19, 2019 България
Парламентът подхваща таксите, които трябва да плащат частните лица и бизнеса за обществените телевизия и радио (БНТ и БНР). По закон те са месечни и се събират на основата на всеки регистриран електромер.

Класният джаз фестивал "Жълтите павета" гостува в Бургас на 13 и 14 октомври

Септември 19, 2019 Бургас
Класният джаз фестивал "Жълтите павета" гостува в Бургас на 13 и 14 октомври. Селекционер на бургаското издание е Теодосий Спасов. Домакин на събитието е ДТ "Адриана Будевска".

Белгия разследва вицепремиера Рейндерс за пране на пари

Септември 19, 2019 Светът
Белгийската прокуратура потвърждава, че води предварителна проверка по твърденията, че вицепремиерът Дидие Рейндерс е замесен в корупция и пране на пари, съобщиха местни медии.

Започват масови проверки в кухните на детски градини и училища

Септември 19, 2019 България
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва масови проверки в кухненските блокове на детските ясли, градини и кухни, както и в обектите за хранене в училищата.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!