Необичайна и странна озонова дупка над Антарктика

Септември 11, 2019 Любопитни
По-малко от един месец след старта на сезона на антарктическата озонова дупка през 2019 г. службата за наблюдение на атмосферата на Коперник отбелязва, че през тази година дупката намалява по размер и бързо ще продължи да прави това през следващите три дни.

Средновековен боен турнир ще се проведе в „Акве Калиде“ този уикенд

Септември 11, 2019 Бургас
Празникът на Туристически комплекс "Акве Калиде" /14-15 септември/, е времето, в което мястото с древна история се превръща отново в арена на битки, а атмосферата се изпълва с романтични и славни представи от миналото.

ДАНС забрани и на Малофеев да влиза в България

Септември 11, 2019 България
Обвиненията за престъпление срещу Републиката не са атака срещу движение "Русофили", каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си в пленарна зала по шпионския скандал, предаде "Фокус".

Удължават процедурата за избор на съдебни заседатели

Септември 11, 2019 Бургас
Процедурата за определяне на съдебни заседатели с мандат 2020 г. – 2024 г. за Районен съд – Бургас и Окръжен съд – Бургас е удължена до 17 септември. Това съобщиха днес председателят на Апелативния съд Деница Вълкова и председателят на Общинския съвет Костантин Луков.

В „Зорница“ изграждат нови спортни площадки

Септември 11, 2019 Бургас
Община Бургас изгражда две нови спортни площадки в двора на ОУ "Георги Бенковски" в к-с "Зорница". Едната е за футбол, а другата комбинирана за баскетбол и хандбал. През следващите няколко дни те ще бъдат оборудвани с необходимите врати и кошове.

Показват колата на Джеймс Бонд на първото изложение за автомоделизъм

Септември 11, 2019 Бургас
След успешното Европейско първенство по корабен моделизъм, Културен център "Морско казино" се превръща в своеобразен автопарк за близо 2000 умалени автомобила.

Николай Малинов: Парите, които съм получил от Русия, са по договори и с платени данъци

Септември 11, 2019 България
Квалификацията "шпионин" е обидна за мен в личен план. Това обяви председателят на движение "Русофили" Николай Малинов в "Тази сутрин" по bTV. Вчера прокуратурата го обвини, че изнасял информация за две руски организации срещу заплащане.

Америка си спомня за жертвите от 11 септември 2001 г.

Септември 11, 2019 Светът
Американците си спомнят днес за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г. Възпоменание ще има на мястото, на което се издигаха кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, сринати от похитени от терористи самолети.

Медици излизат на национален протест

Септември 11, 2019 Здраве
Медицинските специалисти излизат на национален протест пред Народното събрание с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Това е шестият протест от началото на март.

Европейският метеоцентър потвърди: очакват ни топъл октомври и мека зима

Септември 11, 2019 Светът
Излезе актуалното септемврийско сезонно издание на прогнозата на Европейския център за средносрочни метеорологични прогнози ECMRWF (за краткост наричан ЕС). Сезонните прогнози са достъпни на сайта на Еврокомисията.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!