НАП оспорва глобата от 5,1 млн. лева, наложена от КЗЛД заради теча на данни

Август 29, 2019 България
Националната агенция за приходите оспорва акта за установяване на административно нарушение, съставен от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), както и санкцията в размер на 5,1 млн. лева. Това съобщиха от приходното ведомство.

На 2 септември започва регистрацията на партиите за местните избори

Август 29, 2019 България
От 2 до 11 септември ще бъде срокът, в който партиите и коалициите могат да се регистрират в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите наесен избори за местна власт.

Facebook затяга правилата за политическа реклама

Август 29, 2019 Светът
Нови правила в социалната мрежа Facebook влизат в сила за предстоящите през ноември 2020 г. президентски избори в САЩ. Компанията на Марк Зукърбърг затяга правилата си за политически реклами, изисквайки нови известия във Facebook и платформата за споделяне на снимки Instagram.

Илон Мъск и Джак Ма говориха за Марс и изкуствения интелект

Август 29, 2019 Любопитни
Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск и ръководителят на Alibaba Джак Ма обсъдиха Марс и изкуствения интелект, но избегнаха темата за търговската война между САЩ и Китай на първото си съвместно появяване днес, предаде Ройтерс.

Между 2 и 36 градуса ще е през септември

Август 29, 2019 България
Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 31 и 36 градуса, а най-ниските - между 2 и 7 градуса, съобщи за БТА синоптикът в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев.

Обвиниха за подкупи петима от БАБХ-Бургас

Август 29, 2019 Бургас
Специализираната прокуратура обвини за подкупи петима служители в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Според обвиненията те са част от организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи.

Зона за отдих с уникални атракции градят край крепостта Русокастро с европари

Август 29, 2019 Бургас
В подножието на крепостта Русокастро ще бъдат изградени открита класна стая, тренировъчна площадка, амфитеатрално поставяне на седалки пейки за посетителите, детска площадка, ще бъде обособено място за стрелба с лък, стена за скално катерене и др.

Съдови хирурзи от УМБАЛ спасиха живота на 11-годишно дете

Август 29, 2019 Здраве
Петчасова тежка операция, извършена от съдовите хирурзи на УМБАЛ Бургас, спаси живота на 11-годишно момиче. Родителите й Пламен и Галя Люцканови пожелаха публично да благодарят на всички служители на болницата и спешните звена.

Откриха гигантска екзопланета със странна орбита

Август 29, 2019 Любопитни
Астрономи откриха далечна гигантска планета със странна орбита, съобщи ЮПИ. Масивната екзопланета е 3 пъти по-голяма от Юпитер и е със силно елиптична орбита. Ако орбитата ѝ бъде поставена около Слънцето, екзопланетата ще кръжи отвъд Нептун, във вътрешността на астероидния пояс и над него.

До 90 дни на Острова при Брекзит без сделка

Август 29, 2019 Светът
В случай на Брекзит без сделка гражданите на ЕС ще имат право на 90 дни престой в Обединеното кралство и за това няма да се изисква виза. За по-дълъг престой ще се изисква специална регистрация. Това обяви посланикът на Великобритания в България Н. Пр. Ема Хопкинс.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!