Изобилие на розово фламинго в Атанасовско езеро

Август 19, 2019 Бургас
Това лято, птиците и туристите по морето сякаш са се наговорили. Въпреки слабия сезон през юни и юли, сега - през август и двете групи са в своя апогей. Атанасовско езеро се е превърнало в привлекателно място за близки и далечни гости.

Росатом заяви участие в конкурса за АЕЦ "Белене"

Август 19, 2019 България
Руската държавна корпорация „Росатом“ подаде заявление за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“. Така успя да се вмести в установените срокове и заявлението бе прието от Националната електрическа компания на България.

Откриха нов вид космически катастрофи

Август 19, 2019 Любопитни
Астрономи от центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън потвърдиха съществуването на нов клас свръхнови, при които звездата е напълно унищожена, без да остава неутронна звезда или черна дупка, съобщи Физ.орг.

Предстои още една гореща, слънчева и суха седмица

Август 19, 2019 България
Горещото, предимно сухо и слънчево време над страната ще се задържи не само през тази седмица, а с голяма вероятност - до края на месеца. Днес ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност, без валежи.

Биологичните оръжия ще могат да избират жертвите си според тяхното ДНК

Август 19, 2019 Любопитни
Един от последните доклади, изготвени от учени в университета Кембридж алармира за възможността биологичните оръжия на бъдещето да бъдат създавани така, че да подбират сами жертвите си, в зависимост от тяхното ДНК.

Почина Жорж Ганчев

Август 19, 2019 България
Почина известният общественик и политик Жорж Ганчев. След 10 дни той щеше да навърши 80 години. Режисьорът Живко Ботев пръв съобщи във фейсбук тъжната новина. Политикът е починал тази сутрин.

Тръмп потвърди, че би искал да купи Гренландия

Август 19, 2019 Любопитни
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че неговата администрация е проучвала шансовете да закупи Гренландия от Дания и че островът представлява "стратегически" интерес.

Учени разработиха нов метод за борба с рака

Август 19, 2019 Здраве
Специалисти от Тексаския университет в Далас установиха, че намаляването на глюкозата в кръвта потиска развитието на някои видове рак, съобщи сайтът MedicalXpress, цитиран от БТА.

Евродепутати искат забрана на трофейния лов на застрашени видове животни

Август 19, 2019 Светът
Над 50 евродепутати и петдесетина природозащитни организации поискаха днес страните, участващи в междуправителствената Конвенция по международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора, да забранят трофейния лов на застрашени видове като носорозите и слоновете, предаде Франс прес.

Министър Ангелкова: Промените в Закона за туризма ще намалят още административната тежест

Август 19, 2019 Бургас
С последните промени в Закона за туризма, които Министерският съвет прие вчера, продължава реализацията на политиката ни за намаляване на административната тежест за бизнеса. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с представители на бранша в Приморско.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!