Йорданка Христова с концерт на Бургаските музикални празници

Юли 9, 2019 Култура
Проектът „Любими евъргрийни“ на примата на българската естрада Йорданка Христова и на симфоничния оркестър на Държавна опера – Бургас може да бъде видян този петък, 12 юли, от 21 ч., на сцената на Летния театър.

Отпадат книгите за дневни финансови отчети на фискалните устройства

Юли 9, 2019 България
От 2 юли 2019 г. за лицата, използващи фискални устройства за отчитане на продажби на стоки/услуги в търговски обекти, отпада задължението за водене на книги за дневните финансови отчети, в които всеки ден се съхраняват дневните отчети на фискалните устройства.

Русия готви собствена Wikipedia

Юли 9, 2019 Светът
Руското министерство на цифровото развитие подготвя законопроект създаването на "общонационален интерактивен енциклопедичен портал", съобщава РБК. Сайтът ще бъде финансиран със средства от федералния бюджет, предназначени за издателството "Большая Российская энциклопедия".

Цъфтежът на водораслите в океана приема застрашителни размери

Юли 9, 2019 Любопитни
Учените от Университета на Южна Флорида са изучавали "Саргасовия пояс" - така се нарича поясът на цъфтящите водорасли в Атлантическия океан. Кафявите саргасови водорасли растат през лятото, покривайки повърхността на водата в тропическата част на Атлантически океан.

Отменят машинното гласуване за местните избори

Юли 9, 2019 България
ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" предлагат отмяна на машинното гласуване, съобщиха на извънреден брифинг в народното събрание депутатите от ГЕРБ Анна Александрова и Александър Ненков. Мотивът са сериозните опасения, че местните избори може да се опорочат.

НАП: Повече проверки, по-малко нарушения по Южното Черноморие

Юли 9, 2019 Бургас
Подобрена фискална дисциплина по Южното Черноморие отчитат от териториалната дирекция на НАП в Бургас след първата седмица от началото на активната лятна контролна кампания по спазване на данъчното и осигурителното законодателство.

През август Бургас отново ще е домакин на най-голямото BG събитие в света на скейтбординга

Юли 9, 2019 Бургас
На 16, 17 и 18 август ще се проведе петото издание на Burgas Skate Open. И тази година десетки професионалисти от цял свят ще се борят за внушителен награден фонд, а за публиката остава удоволствието да види невероятните им трикове.

От София до Бургас с влак - за 3 часа

Юли 9, 2019 България
Железниците са най-екологичният, най-ефективният и в бъдеще най-финансираният и субсидиран транспорт, който и като европейска политика ще бъде развиван.

Дните на Португалия ще предложат на бургазлии музикален спектакъл, кино и „азулежу“

Юли 9, 2019 Бургас
При споменаването на тази средиземноморска държава, в съзнанието на хората изниква Лисабон, портвайн и... азулежу. Като част от своята инициатива за среща с различни култури, Община Бургас организира Дни на Португалия от 20 до 22 юли.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!