ВАС обяви за нищожни текстове от Наредбата за топлоснабдяването

Юли 31, 2019 България
Тричленен състав на Върховния административен съд обяви за нищожни текстове от Наредбата за топлоснабдяването и от Методиката за дялово разпределение на топлинната енергия в сгради – етажна собственост.

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ - беседи за любовта и другите неща от живота: Еротична интимност или порнография?

Юли 31, 2019 Здраве
Точно тази наслада, която я има в извратеното, отвратителното, точно тя ни изненадва, обърква и плаши

Мая Манолова внесе Закон за гражданската несъстоятелност

Юли 31, 2019 България
Мая Манолова внесе в деловодството на Народното събрание Закон за гражданската несъстоятелност. В сградата на парламента омбудсманът дойде с представители на "Българска стартъп асоциация".

НАСА: Има планета, на която може да гледате троен залез

Юли 31, 2019 Любопитни
Орбиталният космически телескоп TESS на НАСА откри нова екзопланета, която обикаля едновременно около 3 звезди. Сателитът за откриване на транзитиращи екзопланети или TESS е в орбита само една година.

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка

Юли 31, 2019 България
Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка, съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала.

Важно за бирения фестивал! Вижте каква ще е организацията на движение в района

Юли 31, 2019 Бургас
METALHEAD BEER FEST идва в началото на август с приятна смесица от крафт бира, вкусна храна, рок концерт и забавления за децата.

Общината подава проект за изграждане на Младежки център в „Меден рудник“

Юли 31, 2019 Бургас
Легендарният бургаски Младежки културен център в центъра на града, където децата на 80-те и 90-те години ходеха на дискотека и да играят аркадни електронни игри, днес продължава да е пълен с живот със съвременната си функция на място за обучение и изява в изкуството, спорта, науката.

Сибир е в пламъци, задушлив дим обхвана стотици населени места

Юли 31, 2019 Светът
Над половин милион руснаци поискаха от руските власти да направят повече в борбата с горските пожари, бушуващи от седмици в Сибир, които еколози определиха като екологична катастрофа, предадоха световните агенции и БТА.

Българските колбаси поскъпнаха с почти 15%

Юли 31, 2019 България
Родните колбаси поскъпват. От януари досега цените са скочили с 10-15%. Това показват данните на производителите. А прогнозите са, че цените ще продължат да вървят нагоре до края на годината, съобщи Нова телевизия.

Силно земетресение разтърси Крит

Юли 31, 2019 Светът
Земетресение с магнитуд 5.0 по Рихтер е регистрирано на остров Крит. Първоначално Европейският сеизмологичен център съобщи за магнитуд от 5.3 по скалата на Рихтер, но после коригира стойността на 5.0 по Рихтер.