Окончателно - Иван Гешев остана единствен кандидат за главен прокурор

Юли 29, 2019 България
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов не номинира кандидат за участие в процедурата за избор на нов главен прокурор. Днешното, четвърто заседание на Пленума на ВСС, беше последната възможност, на която министърът можеше да внесе кандидатура.

Държавата е похарчила над 25 млн. лв. на ден за обществени поръчки през 2019 г.

Юли 29, 2019 България
Рекордните над 25 млн. лева дневно харчи държавата за обществени поръчки от началото на годината до 27 юли. Това показват данните на Агенцията по обществените поръчки. Междувременно се запазва и тенденцията половината от всички жалби срещу процедури на държавната и местната власт да бъдат основателни.

Човечеството вече изчерпа ресурсите на планетата за тази година

Юли 29, 2019 Светът
Човечеството от днес живее на кредит, защото вече е употребило всички природни ресурси на планетата за тази година и това е с два месеца по-рано, отколкото преди 20 години. Това сочат изчисленията на неправителствената организация "Глобъл футпринт нетуърк".

Откриха изящна бронзова статуетка в крепостта Русокастро

Юли 29, 2019 Бургас
Проучвателите на крепостта Русокастро откриха рядка находка още в самото начало на археологическия сезон това лято. При разкопки на монументалната сграда със зидани каменни стълбове в замъка, е намерена малка статуетка на кон в ход напред.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!