EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

Юли 18, 2019 България
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

Юли 18, 2019 Бургас
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

Юли 18, 2019 България
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

Юли 18, 2019 България
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Как да се справите с мазната кожа

Юли 18, 2019 Любопитни
Мазната кожа си има своите предимства – например по-бавно образува бръчки от сухата – но пък изисква сериозна грижа и то 24/7.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

Юли 18, 2019 Бургас
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

Юли 18, 2019 България
Честваме 182 години от рождението на Васил Левски. Събитието ще бъде отбелязано в много градове на страната.

Бургазлия постави рекорд - стана първият, преплувал Бургаския залив

Юли 18, 2019 Бургас
31-годишният плувец от Бургас Цанко Цанков постигна исторически рекорд, след като стана първият човек, преплувал Бургаския залив. Постижението му няма аналог дори в международен план.

Бум на хепатит по морето, имунизират 599 души в Каблешково

Юли 18, 2019 Здраве
Взрив на хепатит А край морето. Десетки заболели от болестта на "мръсните ръце" са регистрирани в град Каблешково. Според местните жители проблемът е в старата канализация, а според здравните власти заразата тръгнала от местното читалище, съобщи Нова телевизия.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!