Парламентът отложи въвеждането на тол системата до 1 март 2020 г.

Юли 10, 2019 България
Парламентът даде зелена светлина за отлагане на тол системата до март 2020 г. заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков заяви, че очакванията са през първата година от въвеждане на тол системата държавата да събере поне 600 млн. лева от пътни такси.

Румен Радев насрочи местните избори за 27 октомври

Юли 10, 2019 България
Президентът Румен Радев насрочи със свой указ избори за общински съветници и кметове да се състоят на 27 октомври 2019 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Правителството одобри сделката за F-16 - цената е $1,256 млрд.

Юли 10, 2019 България
На заседание на Министерски съвет тази сутрин правителството одобри сделката за покупка на осем нови изтребителя F-16 от САЩ. Това са 6 едноместни и 2 двуместни самолета.

Падна ветотото за Закона за Черноморието

Юли 10, 2019 България
Ветото на президента Румен Радев, което той наложи заради промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие бе преодоляно. Депутатите ги приеха повторно, след като "за" гласуваха повече от половината депутати - 143.

Започва фестивала „Джаз в Бургас“

Юли 10, 2019 Култура
Само дeн дели бургазлии от разтапящия сетивата фестивал - "Джаз в Бургас". В първата част на музикалното събитие през юли в романтичната обстановка на Експо център "Флора" ще изгреят джаз музиканти от България, Гърция, Австралия, Англия, Франция и Испания.

ЕС обсъжда санкции срещу Турция

Юли 10, 2019 Светът
Представителите на страните-членки на ЕС ще обсъдят утре предложения за санкции срещу Турция. Първите конкретни предложения са заради поведението на страната в изключителната икономическа зона на Кипър, предават телевизия Скай и БТА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!