« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Въвеждат тол системата от 16 август

Юни 25, 2019 България
Има готовност за въвеждане на тол системата в техническа експлоатация от 16 август, обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Търговската ѝ експлоатация, тоест реалното събиране на таксите, ще започне три месеца по-късно, уточни той.

Чуждестранни туристи и ученици се включиха в инициативата „Денят за вас“

Юни 25, 2019 Бургас
Чуждестранни групи туристи - англичани, германци и руснаци, бяха сред многобройните жители и гости на Бургас, които днес се включиха в първия ден на инициативата „Денят за вас“. Цял ден поток от посетители използваха отворените врати на 10 емблематични туристически обекта в община Бургас.

САЩ, Русия и Израел единодушни: Всички чужди сили да напуснат Сирия

Юни 25, 2019 Светът
С обща цел са САЩ, Русия и Израел след днешната тристранна среща на върха, която се проведе в Ерусалим. Стигна се до консенсус всички чужди сили, влезли в Сирия след 2011 г. (годината на началото на гражданската война), да напуснат страната.

Туристи вече заплащат „синя зона“ в Слънчев бряг чрез URBO

Юни 25, 2019 Бургас
Над 600 туристи в Слънчев бряг вече заплащат платено паркиране в „синя зона“ на територията на комплекса и чрез мобилната платформа URBO. Само за седмица след стартирането на тази функционалност, потребителите се възползват и от тази възможност за разплащане посредством банкова карта в приложението.

Русия се връща в ПАСЕ, Украйна излиза в знак на протест

Юни 25, 2019 Светът
След девет часа ожесточени дебати и гласуване на редица поправки парламентаристите от държавите членки на Съвета на Европа решиха да дадат на Русия възможност да участва отново в работата на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

Има и сериозно печеливши от глобалното затопляне

Юни 25, 2019 Светът
Изследователи от университета Джеймс Кук в Австралия каза, че глобалното затопляне ще бъде от полза поне за един клас животни - мекотелите. Група учени, водена от Блейк Спайд, открили, че главоногите могат да понасят високи нива на въглероден диоксид в океаните.

Хакер проникна в мрежата на НАСА с мини компютър за 35 долара

Юни 25, 2019 Любопитни
Хакер е успял да проникне миналата година в мрежата на един от центровете на НАСА с мини компютър за 35 долара, предава Франс прес. Атаката е принудила американското космическо ведомство да изключи временно системата си за управление на полетите.

Климатичните войни започнаха - загинали и ранени в сблъсъци за вода

Юни 25, 2019 Светът
Полицията охранява водните цистерни и водоизточниците в щата Мадхя Прадеш в централна Индия, съобщава Times of India, цитиран от Дойче Веле. В събота имаше сблъсъци заради водата в щата, но и в други части на страната.

Коригират учебниците по история в раздела за комунизма

Юни 25, 2019 България
Не са утвърдени в момента новите учебници по история и са направени препоръки към издателствата да ги коригират. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, попитан за новите учебници по история за десети клас.

Всеки втори българин е готов да вземе кредит за море

Юни 25, 2019 България
Ръст от над 10% на бързите кредити, които се взимат основно с цел за море, се наблюдава през последните два месеца. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!