РИОСВ даде предписания за почистване на речните корита

Февруари 19, 2019 Бургас
По заповед на министъра на околната среда и водите ще бъдат извършени проверки в цялата страна за проводимостта и наличието на нерегламентирани сметища по реките и прилежащите им територии във връзка с предстоящото снеготопене и пролетно пълноводие.

Удължават до края на септември 2019 г. срока за смяна на касовите апарати

Февруари 19, 2019 България
Срокът за смяна на фискалните устройства за икономическите оператори, които използват компютърни системи за управление на продажбите, се удължава до 30 септември 2019 година.

Почина Карл Лагерфелд

Февруари 19, 2019 Светът
Модният дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст. Творческият директор на "Шанел" е бил приет в болница вчера и през последните седмици не е бил в добро здравословно състояние.

Общинари спасиха 14-годишно момиче - родителите искали да го продадат

Февруари 19, 2019 Бургас
Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница, съобщиха от пресцентъра на кметството. Разплитането на случая започва миналата седмица в териториалната дирекция в комплекс "Меден рудник".

Общината привлича на работа ученици от Английска и Руска гимназия

Февруари 19, 2019 Бургас
Община Бургас ще привлече на работа ученици от Професионална  гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" и Профилирана гимназия за чужди езици "Васил Левски".

Премиерен спектакъл на визуалния артист Красимир Марчев в операта

Февруари 19, 2019 Култура
На 19 май 2019 г. от 19:00 часа, в Държавна опера Бургас ще бъде премиерата на съвременния визуален спектакъл на Красимир Марчев - "Капан за птици". Иновативното шоу е по хореография на Антония Паскалева - дипломиран хореограф.

Изстрелват първия частен апарат, който да кацне на Луната

Февруари 19, 2019 Любопитни
Частната израелска компания "Спейс Ай Ел" оповести, че се готви тази седмица да изстреля сонда, която се надява да стане първият частен апарат, кацнал на Луната, предаде Асошиейтед прес.

Сгрешените винетки са невалидни, купува се нова

Февруари 19, 2019 България
При сгрешен регистрационен номер на автомобил при закупуване на винетка не може да се нанасят корекции. Това обясни пред Нова телевизия доц. Георги Балабанов от националното ТОЛ управление.

Почина бащата на "глобалното затопляне"

Февруари 19, 2019 Светът
Почина ученият, популяризирал термина "глобално затопляне", предаде Асошиейтед прес. Колумбийският университет в Ню Йорк съобщи, че климатологът Уолъс Смит Брукър е починал на 87-годишна възраст в болница в американския град.

16 щата заведоха дело срещу Тръмп заради извънредното положение

Февруари 19, 2019 Светът
Коалиция от 16 американски щата начело с Калифорния внесе съдебен иск срещу обявяването на национално извънредно положение от президента Доналд Тръмп с цел набавяне на средства за изграждане на стена по границата с Мексико.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!