Нови специалности в бургаските училища

Февруари 14, 2019 Бургас
Няколко нови специалности ще предложат училищата на територията на област Бургас за учебната 2019/2020 година. Това стана ясно по време на заседание на Комисията по заетост, ръководена от областния управител Вълчо Чолаков.

Гласуваме електронно след местния вот през 2019 г.

Февруари 14, 2019 България
Машинно гласуване да бъде въведено във всички секции, с изключение на тези с по-малко от 300 избиратели, подвижни избирателни секции, кораби, болници, затвори и секциите в чужбина, след тазгодишните местни и европейски избори.

От 1 април касовите бележки за гориво ще съдържат подробна информация

Февруари 14, 2019 България
От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме за заредено гориво на бензиностанциите, ще са по-подробни. Целта е крайният потребител да бъде информиран за това каква част от платената от него сума за закупените течни горива представлява косвени данъци.

Европарламентът препоръча лекарите да изписват канабис

Февруари 14, 2019 Светът
Европейският парламент призова за по-широка употреба на канабис за медицински цели в нарочна резолюция, приета в Страсбург снощи.

Радев: Това което се случва с избирателното законодателство е много тревожно

Февруари 14, 2019 България
Това което се случва с избирателното законодателство е наистина много тревожно, коментира в Сухиндол президентът Румен Радев. Според него е видно, че управляващите не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в законодателния кодекс.

67 камери наблюдават денонощно ж.к. „Меден рудник“

Февруари 14, 2019 Бургас
Община Бургас завърши изграждането на цялостната система за видеонаблюдение в най-големия жилищен комплекс - "Меден рудник". Общо 67 високотехнологични камери са монтирани на 24 ключови локации в комплекса, включващи кръстовищата, учебните заведения и входно-изходните артерии на "Меден рудник".

Авиомузеят ще работи всяка събота и неделя от 10:00 до 17:00 часа

Февруари 14, 2019 Бургас
Тази седмица се проведе първата среща на Авиоклуба към Авиомузей Бургас. Учениците видяха атрактивна презентация на борда на Ту-154, а след това разгледаха Летище Бургас. Предстоят им още интересни срещи с авиацията.

ГЕРБ и ДПС обезсмислят преференциите с промени в Изборния кодекс

Февруари 14, 2019 България
Правната комисия обезсмисли преференциите на изборите за депутати, евродепутати и общински съветници. Промяната в Изборния кодекс беше приета окончателно от правната комисия снощи след 9-часово заседание и ще бъде гласувана днес от Народното събрание.

US агентка избяга в Иран и разкри поверителни тайни

Февруари 14, 2019 Любопитни
Бивша агентка на контраразузнаването на американските военновъздушни сили, избягала в Иран въпреки предупрежденията на ФБР, е разкрила на правителството в Техеран поверителна информация, включително името и задачата на тайна програма на Пентагона.

Вече 5 случая на морбили у нас, заразени са и деца

Февруари 14, 2019 България
Пет са вече случаите на морбили в България. Това съобщи в ефира на "Здравей, България" проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!