Северна Македония вече замени Македония

Февруари 13, 2019 Светът
Вече е официално - Република Северна Македония замени Република Македония като част от историческа сделка с Гърция, пише в репортаж от Скопие Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Втори случай на морибили у нас

Февруари 13, 2019 България
Два случая на пациенти с морбили наблюдават лекарите в София. Това каза завеждащият Детската инфекциозна болница д-р Атанас Мангъров.

Откриха нов вид рогата тарантула

Февруари 13, 2019 Любопитни
Учени от Южноафриканския национален институт по биоразнообразие са открили нов тип тарантула с рог на гърба си.

ДАНС проверява българска банка заради държавни пари от Венецуела

Февруари 13, 2019 България
ДАНС проверява банката с транзакциите от Венецуела, съобщиха главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Димитър Георгиев след среща на посланика на САЩ Ерик Рубин при премиера Бойко Борисов в Министерски съвет днес.

Как да омилостивим Баба Марта, съветва етнограф от музея

Февруари 13, 2019 Бургас
„Почти всичко за своенравната баба, благосклонността и мартеницата” е темата на музейната лекция тази събота – 16 февруари. Тя ще бъде поднесена от сладкодумната Росица Топалова – уредник от Етнографската експозиция на РИМ- Бургас.

Отваря първия у нас завод за ръчно направена италианска паста

Февруари 13, 2019 Бургас
В Бургас ще отвори врати първото у нас предприятие за ръчно направена италианска паста. Инвеститор е компанията "Maviglia", стартирала през 1985 г. като малка семейна фирма.

Всички полети от и за Белгия са спрени

Февруари 13, 2019 България
Стачка затвори летищата в Белгия. Причината е стачка на три големи синдиката.

Фирмите подават в НАП данни за платени доходи на физически лица

Февруари 13, 2019 България
До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2018 г. доходи на физически лица, посочени в чл. 73, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица, са длъжни да представят в НАП справка по образец за тези доходи.

Безработните дължат месечно по 22,40 лв. за здравни вноски

Февруари 13, 2019 България
От 1 януари 2019 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, дължат месечно по 22,40 лева.

Държавният дълг на САЩ надхвърли 22 трилиона долара - абсолютен рекорд

Февруари 13, 2019 Светът
Държавният дълг на САЩ надхвърли 22 трилиона долара - абсолютен рекорд, предаде Асошиейтед прес, като се позова на комюнике на Министерството на финансите. Според официалната статистика дългът на федералната администрация е достигнал внушителните 22,01 трилиона долара.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!