Почина модният дизайнер Патрик-Луи Вюитон

Ноември 8, 2019 Светът
Патрик-Луи Вюитон, който бе директор на специалните поръчки и пето поколение потомък на семейство Вюитон, почина. Новината бе съобщена в профила на големия бранд в Инстаграм.

Общината изгражда нов център за деца с увреждания

Ноември 8, 2019 Бургас
Община Бургас започна изграждането на нов Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Центърът ще бъде на 2 етажа и ще е разположен в двора на Помощно училище "Отец Паисий" - Бургас.

Спас Русев официално продаде "Виваком"

Ноември 8, 2019 България
Водещата телеком и медийна компания в Югоизточна Европа United Group официално сключи предварително споразумение за придобиването на най-голямата телекомуникационна компания в България - "Виваком".

Ноемврийско лято и през следващата седмица

Ноември 8, 2019 България
През следващите няколко дни времето остава значително по-топло от обичайното за ноември. Необичаен е не периодът с наднормени температури, а неговата продължителност: на практика той продължава с месеци.

Гъбична инфекция може да срине търговията с банани

Ноември 8, 2019 Светът
Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО - FAO) предупреди за опасност за предлагането на банани заради разпространяването на опасна гъбична инфекция из плантациите в Азия и Латинска Америка, за която в момента няма лекарство.

Кости от зубър, камила и турук са открити при разкопките на Русокастро

Ноември 8, 2019 Бургас
Камили са се разхождали между стените на крепостта Русокастро през Средновековието. Това става ясно от изготвения доклад за животинските кости, открити при разкопките през 2019 г. Автор на изследването е бургаският зоолог д-р Георги Рибаров.

Непоказвани творби на големия художник Георги Баев са включени в експозиция

Ноември 8, 2019 Бургас
Непоказвани творби на големия художник Георги Баев са включени във впечатляваща експозиция, посветена на 95-години от рождението му.

Горанов: Местните данъци са ниски, кметовете да си правят сметката

Ноември 8, 2019 България
"Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните оценки. Няма как с приходите от тях да се поддържа и развива инфраструктурата. Тя трябва да се финансира от имуществените данъци". Това каза пред Нова телевизия министърът на финансите Владислав Горанов.

Честваме Архангеловден

Ноември 8, 2019 Любопитни
На 8 ноември църквата почита безплътните небесни сили - Събор на св. Архангел Михаил. Денят е известен още като Архангеловден.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!