Защитават пясъчната ивица в Слънчев бряг с диги

Ноември 6, 2019 България
Започна издигането на диги от пясък по крайбрежието на плажа в курорта Слънчев бряг. Процесът ще продължи няколко дни. Тази мярка се предприема за предпазване на морската ивица и заведенията през зимните месеци, когато вълнението се усилва.

Общината търси най-интересните и автентични бургаски рецепти

Ноември 6, 2019 Бургас
Община Бургас търси най-автентичните и интересни бургаски рецепти, които ще издаде в книжка за празника на града - Никулден. В предизвикателството могат да участват всички бургазлии, които пазят или знаят от бабите и дядовците си рибни или местни ястия.

ЦИК със заключителна пресконференция

Ноември 6, 2019 България
Две основни числа бяха представени на заключителната пресконференция на ЦИК. На втория тур на местните избори избирателната активност към 20.00 часа е била 42,10% , или 1 674 147 избиратели.

РИОСВ провери сигнал за незаконен улов на диви пойни птици

Ноември 6, 2019 Бургас
Експерти от РИОСВ - Бургас съвеместно със служители на полицията извършиха проверка по сигнал за незаконен улов на диви пойни птици от разред Врабчоподобни. При инспекцията в кв. „Банево“ е установено лице, което улавя птици с мрежа, като за примамка използва кафези.

България купува два кораба минни ловци от Холандия за 2.4 млн. евро

Ноември 6, 2019 България
Министерският съвет одобри проект на договор между правителството на Република България и правителството на Кралство Нидерландия за закупуване на два кораба минни ловци за сумата от 1 996 000 евро без ДДС.

Заявките за издаване на лична карта вече ще се приемат онлайн

Ноември 6, 2019 България
Заявленията за издаване на лична карта вече ще е възможно да се подават по електронен път през електронната автоматизирана система за електронни услуги на Министерството на външните работи. При това няма да е необходимо използването на електронен подпис.

Елате в Казиното за да видите тайнствена електрическа змиорка в живата експозиция - „ЗА-РИБЯВАЩО“

Ноември 6, 2019 Бургас
Най-красивите и екзотични риби от цял свят като тайнствената електрическа змиорка от Амазонка и симпатичната риба Немо са част от атрактивната жива експозиция "ЗА- РИБЯВАЩО".

"Вояджър 2" изпрати данни от междузвездното пространство

Ноември 6, 2019 Любопитни
След 42 години в космоса и почти 18 милиарда изминати километри, сондата "Вояджър 2" изпрати данни за границата между хелиосферата и междузвездното пространство, съобщиха АФП и Ройтерс.

От 15 ноември задължително със зимни гуми

Ноември 6, 2019 България
Десетина дни ни делят от деня, в който гумите със зимни характеристики стават задължителни. Според закона, в периода от 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да са със зимни гуми или с такива с минимална дълбочина на протектора 4 мм.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!