Швеция прекрати делото срещу Джулиан Асандж за изнасилване

Ноември 19, 2019 Светът
Швеция прекрати делото за изнасилване срещу основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, който в момента се намира в британски затвор, съобщи днес шведски прокурор. "Искам да съобщя за решението си да прекратя предварителното разследване", каза заместник главният прокурор Ева-Мари Першон.

ГЕРБ и ОП предлагат Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия

Ноември 19, 2019 България
ГЕРБ и "Обединени патриоти" предлагат Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ, предаде. Новината обяви председателят на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на брифинг в парламента.

21% от бюджета на ЕС отиват за борба с климатичните промени

Ноември 19, 2019 Светът
21% от европейския бюджет за 2020 г. са предвидени за борба с климатичните промени. Той бе одобрен снощи от Европейската комисия, Съвета и Европейския парламент. Предстои гласуването в комисиите и пленарната зала на парламента.

АПИ: 3000 снегорина ще чистят пътищата тази зима

Ноември 19, 2019 България
Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ Георги Терзийски от утре - 20 ноември, се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пътната агенция.

Безплатни прегледи за диабет в Бургас

Ноември 19, 2019 Здраве
Безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин ще бъдат проведени в 19 населени места в цялата страна до края на ноември. Те са част от образователната кампания „Открито за диабета“.

Монтират видеонаблюдение в кв. „Победа“

Ноември 19, 2019 Бургас
Община Бургас продължава да увеличава броя на своите "очи" в градските квартали и комплекси. След като в началото на тази година бяха монтирани 67 камери в "Меден рудник", сега е ред на "Победа".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!