Въвеждат уроци за автомат "Калашников" в руските училища

Октомври 30, 2019 Любопитни
Руското министерство на образованието е издало методически препоръки към училищата в цялата страна да въведат уроци за автомат "Калашников", като източник на национална гордост, което да вдъхнови децата по-късно да постъпят на служба в руската армия, предаде ДПА.

Сиромашко лято през ноември: От 25 градуса до студ и сняг

Октомври 30, 2019 България
Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, по-високи ще са по Черноморието, а най-високите температури ще са между 20 и 25 градуса. Това съобщи за БТА Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.

Руският шпионин си е заминал, няма да бъде издадена виза на военното аташе

Октомври 30, 2019 България
Руският дипломат, който трябваше да напусне територията на България в срок от 24 часа, е отпътувал с директен полет за Москва заедно със своето семейство. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Горанов обеща 1255 лв. минимална учителска заплата през 2021 г.

Октомври 30, 2019 България
В прогнозния период се очаква леко забавяне на инфлацията - около 2,1 на сто годишно в сравнение с 2,5 на сто за 2019 г. поради очакваните намаляващи равнища на международните цени на петрола, но вътрешните фактори за инфлацията се запазват.

Повишените нива на океаните непосредствено застрашават 300 000 000 души

Октомври 30, 2019 Любопитни
Повишаването на морското равнище може да засегне три пъти повече хора до 2050 г., отколкото бе изчислявано по-рано. Повече от 300 милиона души, 75 процента от които пребивават в крайбрежните райони, ще бъдат изправени пред чести наводнения, предупреди ново проучване.

Напрежение между Вашингтон и Анкара след две антитурски резолюции на Конгреса

Октомври 30, 2019 Светът
Американският посланик в Анкара Дейвид Сатърфилд е повикан в турското външно министерство във връзка с приемането от Камарата на представителите на американския Конгрес на две резолюции, насочени срещу Турция.

Феномени, запечатани от въздушни снимки, тълкуват тази събота в Етнографския музей

Октомври 30, 2019 Бургас
Съботната лектория в Бургаския музей на 2 ноември е посветена на хората, които обичат да търсят в живота около себе си необичайното, необяснимото, иска им се да вярват в чудеса.

Почитаме Деня на народните будители

Октомври 30, 2019 Бургас
Община Бургас благодари на всички училища, детски градини и читалища, които за поредна година ще почетат със свои инициативи Деня на народните будители.

Волен Сидеров и Лиляна Павлова вече не са депутати

Октомври 30, 2019 България
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече не е депутат в 44-ото Народно събрание. Със 149 гласа "за", 9 "против" и 8 "въздържали се" парламентът прие оставката му.

Естествени продукти, които гонят настинката

Октомври 30, 2019 Здраве
През есента – времето на настинките и грипа, трябва правилно да защитите организма си. Но какво ще стане, ако вече сте болни? Ето няколко продукта, които ще ви помогнат сами с да се справите с настинката.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!