Наградиха Димитрина Тенева за цялостен принос към културата

Януари 23, 2019 Култура
Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, каза актрисата, след като кметът Димитър Николов призна, че й е фен

Адвокат, помагал на хора с ампутирани крайници, стана Личност на годината

Януари 23, 2019 Бургас
Елитът на Бургас се събра, за да аплодира Теньо Тенев и другите достойни хора, номинирани за приза, заради добрите си дела

Наградиха директорката на детската градина в Черни връх

Януари 23, 2019 България
Номинираната за „Личност на годината 2018“ Славина Тошева сподели, че ще продължи да работи за каузата на младите хора и благодари на кмета на Камено за подкрепата

Откриха "бомба със закъснител" под повърхността на Земята

Януари 23, 2019 Любопитни
Международен екип от учени е установил, че подпочвените води реагират на изменението на климата много по-бавно от водите на повърхността, а това може да доведе до същинска катастрофа след около едно столетие, пише Science Alert.

В четвъртък подземната улица ще бъде затворена

Януари 23, 2019 Бургас
На 24 януари, четвъртък, подземната улица "Княз Борис" - "Генерал Гурко" ще бъде затворена за движение от 10.00 до 12.00 часа. В тези 120 минути ще се извърши почистване на отводнителните шахти.

За Йоан Кръстител разказват тази събота в Етнографския музей

Януари 23, 2019 Бургас
„Св. Йоан Кръстител - гласът на викащия в пустинята“ е тема на първата лекция в Бургаския музей за 2019 година. Тя ще се проведе тази събота, 26 януари от 11:30 ч. на ново място - залата за презентации на Етнографския музей.

Хановер отмени обръщенията „господин“ и „госпожа“

Януари 23, 2019 Любопитни
Германският град Хановер оглави движението за полово равенство в езика, като въведе нови правила за обръщения сред администрацията си. Административният език в Хановер става джендър неутрален.

Джон Кери призова Тръмп да подаде оставка

Януари 23, 2019 Светът
Джон Кери определи като срамно спирането на работата на американското правителство заради противопоставянето между конгресмените демократи и президента Тръмп по въпроса с финансирането на граничната стена с Мексико.

Оборудват модерно отделните кабинети в Дневния център за деца с увреждания

Януари 23, 2019 Бургас
Започна поетапното внасяне на най-модерно оборудване в Дневния център за деца с увреждания в Морската градина. За осигуряване на комфорт по време на престоя и специализираните занятия, ново обзавеждане влиза в залата за лечебна физкултура и рехабилитация, кабинета за психолог, логопед.

Валери Симеонов преустановява преговорите с Каракачанов за общо явяване на евроизборите

Януари 23, 2019 България
НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на европейските избори. Това се посочва в декларация на НФСБ, разпространена от пресцентъра на партията.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!