Общината предлага нова визия за ул. „Алеко Константинов“

Януари 17, 2019 Бургас
Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект за пълно преобразяване на ул. "Алеко Константинов" в централна градска част. Обектът е заложен в капиталовата програма на новия бюджет за 2019 г., който очаква одобрението на местния парламент в края на януари.

Нова услуга в НАП- видео жестов превод за хора с увреден слух

Януари 17, 2019 Бургас
В салона за клиенти на ТД на НАП Бургас се предлага нова услуга, която улеснява хората с увреден слух. Те могат да ползват видео жестов превод чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с проблеми със слуха.

Загина първото поникнало на Луната растение

Януари 17, 2019 Любопитни
Семената от памук, които покълнаха на обратната страна на Луната на борда на китайската сонда "Чанъе-4", са били погубени от студената лунна нощ, съобщи в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

Европарламентът призова за "незабавно" ратифициране на Истанбулската конвенция

Януари 17, 2019 Светът
В незаконодателна резолюция, приета в сряда, 16 януари, с 390 гласа "за", 153 "срещу" и 63 "въздържал се", евродепутатите призовават институциите на ЕС да оценят ефективното спазване на върховенството на закона от държавите членки и осъждат ограниченията.

НАП: Декларирайте електронно с ПИК, става най-лесно и бързо

Януари 17, 2019 Бургас
На пресконференция по повод започналата данъчна кампания, от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас препоръчаха физическите лица да подават годишните си данъчни декларации по електронен път, без електронен подпис.

Учени: Противниците на ГМО са невежи

Януари 17, 2019 Здраве
Група изследователи, представляващи редица престижни университети, стигнаха до заключението, че най-непримиримите опоненти на генетично модифицираните организми са не само по-незнаещи от другите, но и значително надценяват собствените си знания.

Днес е Антоновден, раздават се содени питки за здраве

Януари 17, 2019 България
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики, празникът е наричан от народа Антоновден. Имен ден празнуват Антон, Антония, Андон, Тончо, Донка.

Колко реално сме българите?

Януари 17, 2019 България
Справка в данните на "Гражданска регистрация и административно обслужване" и Националния статистически институт показва разминаване с близо 1.34 милиона души. Ако ГРАО брои 8 393 553 българи към 15 януари 2018 година, статистиката сочи 7 050 342 души към 31 декември 2017 година.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!