Регионален уебинар организират от Местната комисия за трафика на хора в Бургас

Лектори на събитието ще бъдат Росен Цветков - разследващ журналист, автор на филма „Улица Ад”, създаден след проведено разследване под прикритие за трафик на жени и Добряна Петкова, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора. Уебинарът ще бъде модериран от Любка Костадинова и Росица Янева, секретари на МКБТХ в Благоевград и в Бургас. По време на обучението ще се акцентира върху противодействието и превенцията на трафика на хора, както и върху етичните норми на журналистическата практика при отразяването на случаи, свързани с престъплението. Трафикът на хора е сложен социален проблем, който изисква задълбочена информираност и създаване на чувствителност към травмата на пострадалите лица, което би допринесло за ефективност при отразяването на темата в медийното пространство. Планираният уебинар ще се проведе на 06.07.2020 г. от 13:30 ч. в платформата ZOOM, в рамките на 90 минути. Допълнително ще бъде предоставен линк, чрез който участниците ще могат да се регистрират с личен имейл адрес за включване в уебинара. След регистрацията ще получат писмо с инструкции за свързване към уебинара. Малко преди определеното време за начало на уебинара, кликвайки на линка получен на личния имейл адрес ще бъдат свързани с платформата ZOOM. В определеното време за начало на събитието, ще има осъществена аудио и видео връзка с лекторите и ще могат да се задават въпроси в реално време, в специална чат форма за целта. По този начин ще се постигне интерактивен онлайн комуникационен процес за обсъждане на проблемите, поставени на фокус в уебинара. Необходими технически средства за участие в уебинара са компютър и интернет връзка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 99
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 88
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 96
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.