« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Двама заместник - министри на среща с бургазлии

“Програмата “Заетост за теб” ще стартира от началото на юли и ще даде шанс на хората, загубили работа по време на извънредното положение, да намерят отново работа. Фирмите на територията на област Бургас ще се състезават за общ ресурс от 6,5 млн. лева, а за туристическия сектор за отделени 50 млн. лв. За три месеца ще покриваме минимална работна заплата. Продължава до септември подкрепата за фирмите по 60/40. От 1 юли за туристическия и транспортния сектор ще се допълва компенсацията с по 290 лева на работещ в тези сектори“, коментира Русинова. Възрастните хора по време на приемната се интересуваха от повишаването на пенсиите и програмата за патронажа. Приемен ден имаше зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова. Една от срещите й бе с кмета на гр. Българово – Йордан Йорданов. Те обсъдиха негативното влияние на кризата с Ковид-19 върху местните бюджети. „Общините имат допълнителни разходи за разделно събиране на отпадъци за дезинфекция на обществени сгради и пространства, за закупуване на предпазни материали и други дейности. След промяна в закона за здравето, МОСВ дава възможност кметовете да се използват до 30% от натрупаните средства по отчисленията по Закона за управление на отпадъците (ЗУО) за разходи, свързани с извънредната епидемична обстановка с COVID-19“, поясни Николова. Друг акцент бяха екологичните проекти на територията на област Бургас. „Общините са сериозен работодател и чрез своите финансови механизми и проекти МОСВ насърчава създаването и запазването на работни места, подобрява се качеството на живот и се намаляват рисковете за околната среда и здравето хората. Приблизително на 1 милиард лв. възлизат сключените договори по екологични проекти в област Бургас. Един от тях е наскоро подписаният "Интегриран воден проект за област Бургас". Той се финансира от ОП "Околна среда 2014 - 2020 г. и ще обхване 13 агломерации с над 10 000 екв. ж. - Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец, част от обособената територия, обслужвана от ВиК – Бургас. Съвсем скоро предстои и официалното откриване на пречиствателните станции в Айтос и Приморско. Зам.-министър Николова коментира и възможностите на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) за периода 2014-2021. „МОСВ управлява програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“ с ресурс 15 294 млн.евро по равно разпределени за мерки в областта на околната среда и климата. Скоро се очаква да бъдат подписани договори по приключилата кампания за проекти по грантова схема с мерки за намаляване на морските отпадъци. До м. август се набират проекти, подпомагащи общините за прилагането на принципите на кръговата икономика. А до края на м. юли ще бъде обявена покана за набиране на проекти за борба с климатичните изменения.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Елитни ветроходци се събират този месец на Порт Бургас

  • 07 Авг 2020
  • 26
Слънце, море и „вятър по часовник” – всичко това е налице в бургаския залив през август и е достатъчно да го превърне в столица на ветроходството. „Пристанище Бургас” ЕАД е домакин на поредица от елитни ветроходни състезания, които ще се проведат в акваторията на залива за радост на любителите на красивия и изпълнен с много адреналин спорт.

По данни на ФБР всички серийни убийци в САЩ са започнали с насилие над животни

  • 07 Авг 2020
  • 43
По данни на ФБР всички серийни убийци в САЩ са започнали с насилие над животни Ако човек намери новородено животинче на улицата, на първо място трябва да му осигури временен дом за няколко дни, преглед във ветеринарна клиника, а след това да се търси и дом.

Започва изплащането на пенсиите с добавката от 50 лева за всички пенсионери

  • 07 Авг 2020
  • 59
Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите за август 2020 г. ще получат около 2 121 000 пенсионери, съобщиха от НОИ.

МВР разчисти всички блокади в страната и възстанови движението

  • 07 Авг 2020
  • 61
МВР разчисти всички блокади в страната и възстанови движението. Полицията раздигна всички незаконни блокади на пътища и отстрани палатковите лагери в страната рано тази сутрин. Полицейските акции се проведоха едновременно в София, Пловдив, Варна, както и на пътя, който води към магистрала "Тракия" край Стара Загора.

Как коронавирусът уби 19 годишен, здрав човек?

  • 06 Авг 2020
  • 211
Експериментално лечение за коронавирус убило младия човек? 19-годишният абитуриент от Велико Търново Христо Денев почина от коронавирус след 18 дни лечение в болницата в града.