« октомври 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Двама заместник - министри на среща с бургазлии

“Програмата “Заетост за теб” ще стартира от началото на юли и ще даде шанс на хората, загубили работа по време на извънредното положение, да намерят отново работа. Фирмите на територията на област Бургас ще се състезават за общ ресурс от 6,5 млн. лева, а за туристическия сектор за отделени 50 млн. лв. За три месеца ще покриваме минимална работна заплата. Продължава до септември подкрепата за фирмите по 60/40. От 1 юли за туристическия и транспортния сектор ще се допълва компенсацията с по 290 лева на работещ в тези сектори“, коментира Русинова. Възрастните хора по време на приемната се интересуваха от повишаването на пенсиите и програмата за патронажа. Приемен ден имаше зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова. Една от срещите й бе с кмета на гр. Българово – Йордан Йорданов. Те обсъдиха негативното влияние на кризата с Ковид-19 върху местните бюджети. „Общините имат допълнителни разходи за разделно събиране на отпадъци за дезинфекция на обществени сгради и пространства, за закупуване на предпазни материали и други дейности. След промяна в закона за здравето, МОСВ дава възможност кметовете да се използват до 30% от натрупаните средства по отчисленията по Закона за управление на отпадъците (ЗУО) за разходи, свързани с извънредната епидемична обстановка с COVID-19“, поясни Николова. Друг акцент бяха екологичните проекти на територията на област Бургас. „Общините са сериозен работодател и чрез своите финансови механизми и проекти МОСВ насърчава създаването и запазването на работни места, подобрява се качеството на живот и се намаляват рисковете за околната среда и здравето хората. Приблизително на 1 милиард лв. възлизат сключените договори по екологични проекти в област Бургас. Един от тях е наскоро подписаният "Интегриран воден проект за област Бургас". Той се финансира от ОП "Околна среда 2014 - 2020 г. и ще обхване 13 агломерации с над 10 000 екв. ж. - Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец, част от обособената територия, обслужвана от ВиК – Бургас. Съвсем скоро предстои и официалното откриване на пречиствателните станции в Айтос и Приморско. Зам.-министър Николова коментира и възможностите на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) за периода 2014-2021. „МОСВ управлява програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“ с ресурс 15 294 млн.евро по равно разпределени за мерки в областта на околната среда и климата. Скоро се очаква да бъдат подписани договори по приключилата кампания за проекти по грантова схема с мерки за намаляване на морските отпадъци. До м. август се набират проекти, подпомагащи общините за прилагането на принципите на кръговата икономика. А до края на м. юли ще бъде обявена покана за набиране на проекти за борба с климатичните изменения.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Две мюсюлманки намушкани в Париж

  • 21 Окт 2020
  • 131
Две мюсюлманки бяха намушкани под Айфеловата кула. Това се случва на фона на нарастващото напрежение в Париж след убийството на учител миналата седмица.

ВАС отмени промените в схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко"

  • 21 Окт 2020
  • 117
Тричленен състав на Върховния административен съд отмени последните промени в Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения - Схема "Училищен плод" и Схема "Училищно мляко".

Още един депутат напусна групата на БСП - Чавдар Велинов

  • 21 Окт 2020
  • 118
Това е седмият депутат, който Корнелия Нинова губи след преизбирането ѝ за председател на партията.

Язовир „Камчия“ продължава бързо да спада въпреки дъждовния октомври

  • 21 Окт 2020
  • 126
Притоците все пак започнали да се съживяват, което е радостна новина и дава надежда

Без маски в класните стаи

  • 21 Окт 2020
  • 119
При провеждане на заниманията навън децата няма да са с маски, каза министър Красимир Вълчев