85 отличници от матурите бяха наградени на тържествена церемония

От община Бургас организираха специално тържество за бургаските отличници . „В последните години Бургас не е имал такъв силен випуск с толкова добри колективни резултати. Това се дължи най-вече на вас, ученици, на вашия труд и ентусиазъм, които влагате в обучението. Това е най-сигурната инвестиция за вас” - обърна се с вълнение към децата кметът Димитър Николов. Успехите се дължат и на ръководствата на училищата и преподавателите, които бързо пренастроиха учебните си програми и въпреки, предизвикателството на дистанционното обучение успяха да осигурят необходимите ви знания за тези постижения, допълни кметът. Димитър Николов специално благодари и на родителите на тези невероятни деца , които бяха плътно до тях в кризата и изолацията и ги подкрепяха за техните успехи. Премия от 2000 лв. Петър Петров Чонгов от ПМГ, който постигна изумителен индивидуален успех от три пълни шестици от трите матури по математика, физика и астрономия, и български език и литература. С парична премия от 1000 лв. бяха отличени още 6 бургаски ученици /4 от ПМГ и 2 от НЕГ/, които постигнаха две пълни шестици от две матури. Това са Константина Стефанова Лазова, Мардирос Хачик Овагемян, Николета Костадинова Николова и Ксения Станиславова Бакалова от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, както и Юлия Радославова Горанова и Златина Борисова Зафирова от НЕГ „Гьоте“. Останалите 78 бургаски отличници получиха предметни награди и грамоти. В тазгодишните матури бургаските зрелостници се нареди втори в страната по получени пълни шестици. 43 от тях са на ученици от ПМГ, 16 са на възпитаници от Немската гимназия, 14 – Английската гимназия, 5 – ГРЕ „Г.С. Раковски“, 3 – ПГЧЕ „Васил Левски“, 3 – Търговска гимназия и Строителния техникум с 1. Пълни отличници са излъчили общо 7 бургаски училища. По постигнати резултати във втората матура, непосредствено след четирите най-елитни софийски гимназии и на пето място сред всички училища в страната, се нареди ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, а НЕГ „Гьоте“ зае седмо място в страната на задължителната матура по български език и литература.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 16
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.

403 кг хероин задържаха при операция на ГКПП „Капитан Андреево“

  • 20 Апр 2024
  • 34
Близо 403 кг хероин бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 349
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 447
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 323
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.