Москвич от 1965г. ще дефилира на парада на ретроавтомобилите в Бургас следващия уикенд

  • 25 Юни 2020
Изключително екзотично в днешни дни е да видиш автомобил от времето на социализма, който е в движение, разполага с всички оригинални части, радиото му от едно време все още работи, а антената се вдига и спуска чрез копче на таблото. Господин Господинов от Камено разказва, че руският Москвич модел 403 е наследство на съпругата му, но той си го поддържа в топ форма и вече е навъртял с него близо 30 000 километра. Всичко в автомобила – от дизайна, до частите в купето, външните огледала и джантите, навяват спомени от едно време. Собственикът разказа, че макар и трудно, резервни части все още се намират, а където и да се появи, предизвиква интерес и внимание - хората се спират, искат да се снимат с колата, а другите автомобили му дават път. "Москвичът не е произведен с обезопасителни колани и собствениците на ретроавтомобили имаме разрешение от Пътна полиция да не ги монтираме допълнително, за да не се разваля дизайнът. Когато ме спрат полицаи на пътя, не ме проверяват за колани, а по - скоро за да се снимат с колата", разказва собственикът. Наистина, първият порив когато видиш такава кола, е да си направиш снимка за спомен. Бургазлии ще могат да видят и да се снимат с Москвича на Господин Господинов на 4 – ти юли, когато в Бургас на Експоцентър Флора ще се проведе ежегодния парад на ретроавтомобили.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.