« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Москвич от 1965г. ще дефилира на парада на ретроавтомобилите в Бургас следващия уикенд

Изключително екзотично в днешни дни е да видиш автомобил от времето на социализма, който е в движение, разполага с всички оригинални части, радиото му от едно време все още работи, а антената се вдига и спуска чрез копче на таблото. Господин Господинов от Камено разказва, че руският Москвич модел 403 е наследство на съпругата му, но той си го поддържа в топ форма и вече е навъртял с него близо 30 000 километра. Всичко в автомобила – от дизайна, до частите в купето, външните огледала и джантите, навяват спомени от едно време. Собственикът разказа, че макар и трудно, резервни части все още се намират, а където и да се появи, предизвиква интерес и внимание - хората се спират, искат да се снимат с колата, а другите автомобили му дават път. "Москвичът не е произведен с обезопасителни колани и собствениците на ретроавтомобили имаме разрешение от Пътна полиция да не ги монтираме допълнително, за да не се разваля дизайнът. Когато ме спрат полицаи на пътя, не ме проверяват за колани, а по - скоро за да се снимат с колата", разказва собственикът. Наистина, първият порив когато видиш такава кола, е да си направиш снимка за спомен. Бургазлии ще могат да видят и да се снимат с Москвича на Господин Господинов на 4 – ти юли, когато в Бургас на Експоцентър Флора ще се проведе ежегодния парад на ретроавтомобили.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 46
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 78
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 65
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.

Кметът с предложение за участие на Бургас в пилотен проект на УНИЦЕФ

  • 20 Ян 2021
  • 146
Община Бургас ще участва като една от първите общини в реализиране на пилотен проект за тестване на "Гаранцията за детето" в България. Проектът е финансиран от Европейската комисия и ще се реализира в 4 европейски държави, сред които и България.

Предстои реставрация на най-старата къща в Бургас – Бракаловата

  • 20 Ян 2021
  • 112
Тази година предстои реставрация на най-старата къща в град Бургас, построена през 1872 г. Това е Бракаловата къща, в която е настанен от десетилетия Етнографският музей.