« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Подписаха новите колективни трудови договори в сферата на образованието и на общинското здравеопазване

Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в Бургас подписаха новия Колективен трудов договор в сферата на образованието. В документа са договорени условията на труд и заплащане в учебните заведения в условията на делегирани бюджети и самоуправление. Според новия документ се запазват всички социални придобивки на работещите в системата на образованието. Освен това, се отпуска допълнителен 5-дневен платен годишен отпуск за всички учители в детските градини, с което се изравняват с платения годишен отпуск на училищните педагози. Кметът изрази задоволство от отличните постижения тази година на бургаското образование и сподели, че това е сферата, в която бюджетът не е ощетен от пандемията и това ще позволи да се направят значителни инфраструктурни подобрения това лято. Анекс към колективния трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи бе подписан от кмета Николов и представителите на синдикатите в здравеопазването. Според него началната основна месечна заплата за медицински професионалисти по здравни грижи /медицинска сестра/ не може да бъде по-ниска от 930 лв. Към заплатата на медицинските сестри, работещи в самостоятелни детски ясли и яслени групи в детски градини, се добавя допълнително ежемесечно възнаграждение в размер на 20 лв., считано от 01 юли 2020 г. На детегледачките в самостоятелните детски ясли допълнителното възнаграждение към заплатата ще бъде от 10 лв. на месец. Във връзка с извънредното положение и мерките, свързани с него, за 2020 -та година се предоставя допълнителен платен годишен отпуск в размер на 10 дни за медицински специалисти и персонала в детските ясли, яслените групи към детски градини и медицинските сестри в детски градини и училища. Този допълнителен платен отпуск трябва да се използва до края на настоящата календарна година, без право на прехвърляне за следващата. На медицинските сестри на здравните медиатори ще бъдат осигурени ваучери на стойност 250 лв. за работно облекло. По време на срещата кметът Димитър Николов награди медицинската сестра в детска градина "Райна Княгиня" Татяна Георгиева, която по време на пандемията в продължение на един месец доброволно стана част от екипа на Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 5 декември ще се проведе финалът на предприемаческото състезание BurgasBlueS

  • 04 Дек 2020
  • 76
Презентирането на бизнес идеите на отборите и награждаването ще се излъчва на живо в интернет.

Изберете българското

  • 04 Дек 2020
  • 78
Днес търговците подредиха своята стока.

Награждават спортистите на Бургас за 2020 -та година онлайн

  • 04 Дек 2020
  • 83
По традиция в края на всяка година се определят и награждават спортните герои на Бургас, постигнали най-големи успехи на международни и държавни първенства и турнири, както и техните треньори. През настоящата година, заради епидемията от ковид-19, класацията ще се проведе онлайн.

Нека настроението ви бъде цветно като новите чадъри на „Богориди“!

  • 04 Дек 2020
  • 82
Да, има ги и на други места по света. Но новите, които сме поставили по ул. "Богориди", не са просто закупени и окачени чадъри, а изрисувани с желание и въображение, което ги превръща в предмети на изкуството.

В Бургас отвориха приемна за помощ при попълване на заявленията за финансова подкрепа към бизнеса

  • 04 Дек 2020
  • 81
От днес в Бизнес инкубаторa е разкрита приемна за местните фирми, които имат нужда от помощ при попълване на заявления за получаване на подкрепа по обявените мерки и проекти, свързани с преодоляване на икономическите последици от пандемията.