« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Николов пред словашкия посланик: Бургас е по-сигурен от много други европейски региони

Днес кметът Димитър Николов се срещна с посланика на Словакия у нас Негово Превъзходителство Мануел Корчек. Дипломатът е на обиколка по Южното Черноморие - едно от любимите места за летуване на неговите сънародници. Той си спомни, че за последно е посещавал Бургас през далечната 1988 г. и отправи комплименти за днешната му визия. "Хората от Словакия искат да пътуват, много от тях до българското Южно Черноморие", каза посланикът и се поинтересува от подготовката на туристическия сезон и условията за безопасно летуване тук. "Бургас и регионът са свързани емоционално със Словакия още от времето преди демократичните промени. Имаме трайни познанства и много общи спомени. Словаците традиционно посещават нашия бряг, като идват не само по въздух, а и с лични автомобили и автобуси. По отношение на здравната сигурност мога да ви кажа, че нивото на заболеваемост в Бургас е много под средното за страната. Мерките, които взехме, дадоха ефект. На финал сме с масово тестване на хиляди хора от града и региона, което дотук показва, че под 1 % от населението ни се е срещало с КОВИД - 19. Това ни прави много по-сигурни от редица други европейски държави и региони. Надявам се през юли да бъдат възстановени и самолетните полети между Бургас и Братислава", каза кметът Николов. В двустранната среща участва и бургаският зам.-кмет по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 599
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 526
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.

Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

  • 02 Юни 2023
  • 529
В Културен център „Морско казино“ кметът Димитър Николов и председателят на Сдружение „Бургаска педиатрична асоциация“, педиатър и пулмолог д-р Жени Стоичкова подписаха споразумение за партньорство между Община Бургас и Асоциацията за съвместни бъдещи дейности и реализиране на събития в посока профилактика и промоция на детското здраве.

Честит първи юни на всички деца!

  • 01 Юни 2023
  • 731
Честит първи юни от кмета Димитър Николов. "Скъпи деца, Днес е най-веселият и безгрижен празник – 1 юни, Международният ден на детето!"

На 2 юни откриват в Бургас фотоизложбата „Далеч от Африка“

  • 01 Юни 2023
  • 709
Фотоизложбата „Далеч от Африка“ ще се представи в периода 2 -20 юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека – Бургас. Експозицията включва фотографиите на двама известни артисти - професионалният фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.