« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

На Еньовден откриват сезона на "Симбиотично"

Очакват ви на 24 юни (сряда) в 18.30 часа в компанията на Людмил Хайдутов - етноботаник, изкусен кулинар и еколог. Той ще представи презентация на тема: "Въздигане на вкуса - традиционни практики за съвместно използване на растения и сол". В практическата част гостите ще си приготвят свои собствени растително-солени смеси, които ще могат да си отнесат у дома, спазвайки противоепидемиологичните мерки. Настроението ще се поддържа от приятна музика и от всички, които харесват това място и искат заедно да кажат добре дошло на лятото! Тази година "симБиотично" ще работи в сряда, четвъртък и петък от 17 до 20 часа. Входът за посещение е безплатен за деца до 7 години и 2 лв. за възрастни. Всеки четвъртък ще има ателие или събитие (следете във Facebook), а за организирани групи БФБ отваря по всяко друго време след предварителна уговорка. "Ако искате да използвате пространството отвън или отвътре за ваша инициатива през сезона, не се колебайте да ни потърсите. Всички, повече от всякога имаме нужда да бъдем заедно и да се подкрепяме. Около и в музейчето ще се спазват всички противоепидемиологични мерки." - споделят организаторите от Българска фондация "Биоразнообразие". "СимБиотично" се намира в района на Бургаските солници и събира в себе си цялата вълнуваща история и всичко най-интересно за Атанасовско езеро. Старата солничарска барака е атрактивно място, където е инсталирана изложбата "симБиотично", инсталацията "Сол", солничарски кът, образователни игри за деца и кът със сувенири. Благодарение на дарения на хора от цялата страна е събрана и Морска библиотека, която може да бъде четена на хамаците отвън или на плажа наблизо. За любознателните посетители е организиран и дигитален архив за живота на солниците, статии, свързани с езерото и стари карти на Черно море. "СимБиотично" е разположено на 200 м от басейните с луга и кал, точно до административната сграда на Черноморски солници АД. Дотук се стига лесно с велосипед, пеша или с електробусче (от 1 юли) от Морската градина и с автомобил (от горната страна на пътя). Екипът на LIFE проекта "Лагуната на живота" кани всички на Еньовден - 24 юни (сряда) от 18.30 часа пред "симБиотично", когато официално ще бъде дадено началото на новия странен летен сезон.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 185
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 225
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 238
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 240
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 216
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение