« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас кандидатства за 2 млн. лв. за ремонт на Етнографския музей и "Улица на занаятите"

Община Бургас ще кандидатства с проектно предложение: „Път на културно-историческите ценности през вековете" по на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Става дума за ремонт на Етнографския музей и прилежащото дворно пространство, както и изграждане на „Улица на занаятите“ на ул. "Алеко Константинов" в центъра на Бургас. Обща индикативна стойност на проектното предложение е в размер до 2 000 000 лв. с ДДС Основна цел на проекта e да подобри условията за достъп до културния живот на града чрез насърчаване развитието и популяризирането на характерни за региона изкуства и занаяти като фактор за устойчиво местно развитие. Дейностите по проекта включват: благоустрояване и обособяване на ул. „Алеко Константинов“ като улица на занаятите,строително-монтажни работи свързани с консервация и реставрация на сградата на Етнографския комплекс. Това включва изцяло обновяване на интериора и начина на експониране на фонда, обособяване в дворното пространство на занаятчийски ателиета за керамика, стъкло и метал, демонстрационна кухня. За улица „Алеко Константинов“ има изготвен инвестиционен проект, който включва търговска част в два модула и арткафе, разположени под общ навес с аранжиран кът за работа на открито с маса и места за сядане, където майстори на занаятите ще демонстрират уменията си и ще обучават желаещите. За сградата на Етнографския музей също има изготвен инвестиционен проект, който предвижда строително- ремонтни дейности по покрива, фасадите и част от вътрешното пространство на сградата. Изготвена е и част интериор, която е за експозиционната площ и включва изработване, доставка и монтаж на обзавеждане и оборудване. В предлаганото проектно решение се предвиждат да се изградят и нови обекти на допълващото застрояване като реставрационно ателие за керамика и реставрационно ателие за стъкло и метал; открита сцена; кафе-аперитив; фондови помещения и демонстрационна кухня. Изготвя се инвестиционен проект ”Благоустрояване на площадно пространство „Св.Св. Кирил и Методий“. Той включва благоустрояване на площадното пространство пред катедралния храм с внасяне на естествена декоративна растителност посредством перголи от метал, разположени линейно за визуално насочване на посетителите в посока Етнографски музей и обособяване на единна зона за изкуства и занаяти.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 5 декември ще се проведе финалът на предприемаческото състезание BurgasBlueS

  • 04 Дек 2020
  • 77
Презентирането на бизнес идеите на отборите и награждаването ще се излъчва на живо в интернет.

Изберете българското

  • 04 Дек 2020
  • 79
Днес търговците подредиха своята стока.

Награждават спортистите на Бургас за 2020 -та година онлайн

  • 04 Дек 2020
  • 83
По традиция в края на всяка година се определят и награждават спортните герои на Бургас, постигнали най-големи успехи на международни и държавни първенства и турнири, както и техните треньори. През настоящата година, заради епидемията от ковид-19, класацията ще се проведе онлайн.

Нека настроението ви бъде цветно като новите чадъри на „Богориди“!

  • 04 Дек 2020
  • 82
Да, има ги и на други места по света. Но новите, които сме поставили по ул. "Богориди", не са просто закупени и окачени чадъри, а изрисувани с желание и въображение, което ги превръща в предмети на изкуството.

В Бургас отвориха приемна за помощ при попълване на заявленията за финансова подкрепа към бизнеса

  • 04 Дек 2020
  • 81
От днес в Бизнес инкубаторa е разкрита приемна за местните фирми, които имат нужда от помощ при попълване на заявления за получаване на подкрепа по обявените мерки и проекти, свързани с преодоляване на икономическите последици от пандемията.