« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас е втори в страната със 103 пълни шестици

* Кметът ще награди най-изявените отличници извънредно "Дългогодишните упорити инвестиции в образованието на Бургас започнаха да се възвръщат. При постигнатите резултати от националните матури тази година изпреварваме всички останали градове, като пред нас е единствено София! Изключително съм горд с резултатите, постигнати от бургаските ученици. Те нямаше да станат факт без усилията на техните учители, които въпреки трудното положение, в което ни постави кризата с КОВИД - 19, доказаха високия си професионализъм. Този успех е и техен!", заяви днес кметът Димитър Николов. В тазгодишните матури бургаските зрелостници са със 103 пълни шестици. 49 от тях са на ученици от ПМГ, Немската гимназия - 18, Английската гимназия - 13, ГРЕ "Г.С. Раковски" - 4, ПГЧЕ "Васил Левски" - 3, Търговска гимназия - 3, Строителния техникум - 1. Тоест пълни отличници са излъчили 7 бургаски училища. Постигнатите резултати в така наречената втора матура поставят ППМГ "Акад. Никола Обрешков" на пето място сред всички училища в страната, непосредствено след четирите най-елитни софийски гимназии. На задължителната матура по български език и литература бургаската НЕГ "Гьоте" е на седмо място в страната. Градът ни може да се похвали и с изумителния индивидуален успех на Петър Петров Чонгов от ПМГ. Той се е явил на три матури - математика, физика и астрономия, български език и литература. Петър Чонгов има пълни шестици и на трите изпита. Това не е всичко! Още 6 бургаски ученици имат по две пълни шестици от две матури - 4 от ПМГ и 2 от Немската гимназия. "Другата седмица ще наградим Петър Чонгов с 2000 лева премия за великолепното представяне, шестимата двойни отличници с по 1000 лева, а останалите отличници ще получат грамоти. Горд съм с цялостния успех на Бургас и с оценките на всички ученици. Вярвам, че оттук-нататък ще сме все така", каза още кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 348
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 445
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 322
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 418
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 361
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.