Само в Бургас! - Семейство Адамс, Беззъб и Кинг Конг от пясък ще радват децата през лятото и наесен

С голямо забавяне заради кризата с КОВИД - 19, но с много желание Община Бургас започна да подготвя поредно издание на единствения в България фестивал на пясъчните скулптури. Темата е доказано най-интересната за малки и големи - приказни и филмови герои. За съжаление, обилните валежи през юни допълнително забавят работата. Но фестивал със сигурност ще има и надеждата е с активна работа през предстоящите слънчеви дни, скулптурите да бъдат готови за разглеждане на 15 юли или няколко дни по-късно. Тази година 12 творци ще изработят от пясък 14 композиции. Всичките са българи, сред тях петима бургазлии. Община Бургас много се гордее, че с фестивала създаде българска школа в това изкуство и нашите скулптори са точно толкова добри, колкото чуждестранните, а понякога и по-добри. Ето кои персонажи ще можете да разгледате в Бургас от юли нататък: 1. Маша и Мечока; 2. Ну, погоди; 3. Улица Сезам; 4. Как да си дресираш дракон; 5. Кинг Конг; 6. Трансформърс роботи; 7. Семейство Адамс; 8. Рапунцел; 9. Книга за джунглата; 10. Руини; 11. Годзила; 12. Сами в къщи 2; 13. Облачно с кюфтета; 14. Алиса в страната на чудесата. Пресяването на пясъка и подготовката на дървените платформи, които позволяват на творците да работят върху скулптурите, вече започна. Мястото е същото - парк "Езеро", до конната база. Работното време ще е без почивен ден от 9:00 до 21:00 ч. Предварително са известни и цените за посещение: - Деца до 7-год. възраст и хора в неравностойно положение - безплатно; - Деца 7-18 год. - 1,5 лв.; - Пенсионери - 1.5 лв.; - Група над 10 човека - 2,5 лв.; - Нормален билет - 3,5 лв.; - 2 възрастни + дете над 7-год. - 7 лв.; - 2 възрастни + 2 деца над 7-год. - 8,5 лв.; - 2 възрастни + 3 деца над 7-год. - 10 лв. Фестивалът на пясъчните скулптури ще работи с клиенти до края на септември, а при хубаво време и още седмица-две, за да могат да го разгледат и късните туристи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 112
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.