ДВАМА БУРГАЗЛИИ ОБРАХА МУЗЕЙ В АХТОПОЛ

Двама бургазлии обраха музей в Ахтопол. Задържани са жена на 31 години и мъж на 33 години, които са откраднали древни антични предмети с нумизматична стойност. Те са били експонирани в базата на Националната художествена академия в града - т.нар. "Гръцко училище". От музея в Ахтопол са откраднати 8 бронзови и сребърни старинни монети, накити, както и антични глинени предмети. В момента на извършване на кражбата в сградата не е имало служители. По данни да полицията двамата бургазлии са проникнали в музея през незатворен прозорец на приземното помещение.Чрез повдигане на витринните стъкла бургазлиите откраднали ценните предмети, които по техни думи смятали да подарят на свои близки. Според полицията обаче, въпросните предмети в по-голямата си част не са подарявани, а са откраднати с цел продажба и с добиване на финансови средства, които впоследствие да се използват за закупуване на наркотични вещества. Двамата извършители отказали да съдействат на полицията и са задържани за срок от 24 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 0
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел". В района има масирано полицейско присъствие, като част от униформените служители са тежко въоръжени и маскирани. В рамките на операцията структурите на МВР използват и специално обучени кучета. Целта на акцията е спазването на задължителния ред в центъра за бежанци, както и на часа на прибиране на мигрантите, настанени в него. Заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Стефан Иванов заяви, че в момента тече проверка в трите центъра за настаняване на мигранти в София. Целта е да бъде установено дали има нерегламентирано присъствие на лица в центровете, забранени и опасни предмети, както и наркотици. По думите му проверката се осъществява „човек по човек и стая по стая“. Другият заместник-директор на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че проверките ще зачестяват. В рамките на акцията до момента са установени лица с изтекли документи, които е трябвало да бъдат настанени в други центрове в друг град. В рамките на центъра в „Овча купел“ е установено и криминално проявено лице. БТА

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 115
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 102
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 99
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 107
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.