« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кандидат-студентите ще подават документи онлайн и на място - в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

На 8 юни стартира официално кандидат-студентската кампания в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 8 юни до 10 юли. Документи ще се приемат в Учебно-информационния център на Университета – студентско общежитие, бл. No1, партер. Заради повишените изисквания за безопасност след извънредното положение заради COVID-19, университетът предлага възможност документи да се подават и онлайн на адрес www.btu.bg. Платформата ще е активна от първите часове на 8 юни е ще затвори два дни преди официалния край на приема на документи – на 8 юли 2020 г. За улеснение на кандидат-студентите, за първи път тази година през системата за онлайн кандидатстване ще могат да се заплащат и таксите за явяване на изпит. От началото на учебната година се очаква тази възможност да бъда създадена и за заплащане на семестриалните такси. Заради обявеното извънредно положение в страната, което продължава частично и до 15 юни, се наложи промяна на датите за кандидат-студентските изпити, както и отпадането на предварителните изпити. За да имат кандидат-студентите възможност да изберат най-добрия за тях резултат, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас е сред учебните заведения, които ще признават оценките от матурите като вход за кандидатстване. Изключение прави единствено специалността „Медицина“. Желаещите да се обучават в най-новия медицински факултет в страната ще трябва да държат изпити по „Биология“ – за специалност „Медицина“ – на 19.07.2020 г. и на химия за специалност „Медицина“ – на 26.07.2020 г. За специалностите от Факултета по обществено здраве и здравни грижи изпитът по Биология е на 13 юли, а за за специалностите: Биотехнологии, Хранителни биотехнологии, Екология и екологичен мениджмънт, Екология и опазване на околната среда - на 11 юли. Изпитът по химия за всички специалности, без „Медицина“, е общ и ще е на 12 юли. Останалите два изпита, които са вход за Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас – по математика и по Български език - са съответно на 11 и на 12 юли 2020 г. Резултатите от конкурсните изпити ще станат ясни до 17 юли, а оценките от изпитите за „Медицина“ – най-късно до 4 август. Работно време на комисиите по прием на документи е от 08.00 до 16.30ч, а в съботните дни - от 09.00 до 16.00 ч. Електронният адрес за контакти е: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Пълният кандидат-студентски график е публикуван на страницата на университета: www.btu.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Елитни ветроходци се събират този месец на Порт Бургас

  • 07 Авг 2020
  • 36
Слънце, море и „вятър по часовник” – всичко това е налице в бургаския залив през август и е достатъчно да го превърне в столица на ветроходството. „Пристанище Бургас” ЕАД е домакин на поредица от елитни ветроходни състезания, които ще се проведат в акваторията на залива за радост на любителите на красивия и изпълнен с много адреналин спорт.

По данни на ФБР всички серийни убийци в САЩ са започнали с насилие над животни

  • 07 Авг 2020
  • 45
По данни на ФБР всички серийни убийци в САЩ са започнали с насилие над животни Ако човек намери новородено животинче на улицата, на първо място трябва да му осигури временен дом за няколко дни, преглед във ветеринарна клиника, а след това да се търси и дом.

Започва изплащането на пенсиите с добавката от 50 лева за всички пенсионери

  • 07 Авг 2020
  • 60
Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите за август 2020 г. ще получат около 2 121 000 пенсионери, съобщиха от НОИ.

МВР разчисти всички блокади в страната и възстанови движението

  • 07 Авг 2020
  • 62
МВР разчисти всички блокади в страната и възстанови движението. Полицията раздигна всички незаконни блокади на пътища и отстрани палатковите лагери в страната рано тази сутрин. Полицейските акции се проведоха едновременно в София, Пловдив, Варна, както и на пътя, който води към магистрала "Тракия" край Стара Загора.

Как коронавирусът уби 19 годишен, здрав човек?

  • 06 Авг 2020
  • 212
Експериментално лечение за коронавирус убило младия човек? 19-годишният абитуриент от Велико Търново Христо Денев почина от коронавирус след 18 дни лечение в болницата в града.