« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Осем без шофьорски книжки след акция "Скорост"

Осем шофьорски книжки ще бъдат отнети за срок от 3 месеца, а паралелно с това на водачите, превишили скоростта на територията на Бургаска област в рамките на провежданата акция „Скорост” ще бъдат наложени и парични санкции, обяви на нарочен брифинг днес комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” при ОДМВР – Бургас. Камерите за скорост в стартиралата на 13-ти май акция „Скорост” засекли три драстични случая на нарушения – с 135 км./ч., 133 км./ч. и 131 км./ч. при ограничение от 60 км. Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби от 900 и 1000 лв., както и три месеца лишаване от свидетелство за управление на МПС, категоричен е комисар Рачев. В хода на акцията са констатирани общо 1 271 нарушенията на скoростта на територията наБургаска област. Пет от осемте водачи, на които ще им бъдат отнети шофьорските книжки вече са установени и са получили фишoвете си. Предприети са незабавни мерки за провеждане на бързи административни производства. „ Контролът на ОДМВР – Бургас по повод управлението на МПС от водачи, употребили алкохол, също е непрестанен”, заяви още комисар Неделчо Рачев – „Последният случай, който нашумя, е за шофьорът хванат с 3,47 промила на територията на Каблешково. Той е установен и е образувано бързо производство. Очаква се съдебното решение”. Според комисар Рачев ОД МВР - Бургас прилага устойчиви мерки с разполагането на мобилни, преносими и стационарни камери за контрол на скоростта на територията на цялата област, като екипите, сменят често местата си и извършват проверки на МПС от водачи, употребили алкохол или наркотици. От началото на месец април до настоящия момент са установени 32 случая на шофьори, шофиращи след употреба на алкохол. Санкциите спрямо тях също ще са изключително строги. В заключение комисар Неделчо Рачев призовава гражданите за повишено внимание и спазване на правилата за движение по пътищата, като наблегна на факта, че 22-ри май контрола се засилва, а органите на реда ще бъдат безкомпромистни и стриктни към нарушителите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 156
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 153
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 153
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 141
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 167
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.