Прокуратурата се зае с незаконните строежи на Иракли

Окръжната прокуратура в Бургас разпореди проверка за незаконни действия, извършени на плажа Иракли и в гориста местност в района му. Става въпрос заграждане на горист терен и изсичане на дървета в местността Иракли. Посочени са и данни за евентуално осъществяващо се незаконно строителство, както и незаконни действия на плажната ивица, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата. Вчера очевидци и природозащитници алармираха, че повече от декар над екоплажа е заравнен и в гората е започнало ограждане на местността. Имотите са частни и за тях има инвестиционно предложение за изграждане на къмпинг. По случая е назначена незабавна проверка от прокурор при Окръжна прокуратура - Бургас. Указано е тя да бъде извършена от служители на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Бургас, Регионалната дирекция за национален строителен контрол и кмета на Община Несебър. Проверката трябва да приключи до 21 май, посочиха от прокуратурата. След нейния край събраната документация ще да бъде предоставена на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 222
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 210
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 217
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 414
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 379
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас