Бургас посреща 3 март с изпълнения на училищни оркестри, танцови ансамбли и Иво Папазов - Ибряма

В Бургас бележитите дати от българската история не се отбелязват формално и по задължение. Затова и тази година Общината подготвя мащабна програма по случай 3 март. Кметът Димитър Николов предварително благодари на всички партньори, които ще помогнат за превръщането на деня в наистина специален. Празничната програма ще започне в 11:30 часа на пл. "Св. св. Кирил и Методий", където жители и гости на града ще бъдат посрещнати от най-знаковите фигури на националноосвободителните борби. Бургаските актьори Невена Николова, Никола Парашкевов, Николай Стоименов, Валери Еличов, Златко Ангелов, Иван Григоров и Пламен Каров ще се превърнат в Иван Вазов, Христо Ботев, Левски, Райна Княгиня, Георги Бенковски, Захари Стоянов и руския офицер Павел Калитин. В 12:30 часа тържествен камбанен звън от всички православни храмове ще възвести Деня на свободата. Кулминацията на празничните събития ще постави сборен фанфарен и духов оркестър от близо 100 деца от бургаски училища, под диригентството на Анастас Камиларов, който ще изпълни заедно за първи път в Бургас "Ботев марш" и Химна на Република България, а първият кмет на града Нико Попов ще обяви изгрева на Свободата. След празничния молебен, отслужен от бургаското православно духовенство, над 10 танцови ансамбъла ще поведат третомартенското хоро. На сцената ще се качи и големият Иво Папазов с оркестър "Тракия", който ще зарадва бургазлии с виртуозните си изпълнения. Нека заедно застанем до кръста и камата, до черешовото топче, с българското знаме в ръка... Нека заедно с бургаските хорове запеем хайдушки, патриотични песни и съпреживеем радостта от Деня на свободата! Ще ви очакваме на площад "Св. св. Кирил и Методий".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 95
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 89
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 78
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 78
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 88
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.