Атрактивното състезание по роботика „ROBO CHALLENGE“ се завръща през март

Второто издание на атрактивното и футуристично състезание по роботика - "ROBO CHALLENGE BURGAS", тази година ще се проведе в два поредни дни - 12 и 13 март от 14.00 часа в Младежкия културен център. В състезанието могат да участват ученици от 5 до 12 клас, разпределени в 2 подгрупи: 5-7 и 8-12 клас. Футуристичната надпревара ще протече отново в четири кръга - мини сумо на 12 март, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Отборите в отделните кръгове могат да са различни. Отборите в мини сумо, следене на линия и демонстрация на роботи нямат ограничение за броя на участниците. Отборите в състезанието с Лего роботи трябва да бъдат от един до четирима участници. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми. За желаещите да се запишат за състезанието тази година има предвидено и обучение по роботи "Arduino" и "LEGO" роботи, което ще се проведе в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". На 5 март ще се състои обучението по "Arduino" роботи от 14.00 часа в кабинет 141, а на 6 март по "LEGO" роботи, пак от 14.00 часа в същия кабинет. Заявлението за участие в състезанието "ROBO CHALLENGE BURGAS" можете да изтеглите от приложения файл и да го изпратите на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Състезанието се организира от Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и фирма "Технологика". Допълнителна информация можете да получите на телефони: 056 825 809, 0885 985 433 - кариерни консултанти в ЦПЛР-Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 154
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 146
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 145
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 137
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 143
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.