« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Николов с първа стъпка за създаване на Университетска детска болница, предлага отреждането на терен за нея

Кметът Димитър Николов внесе в Общинския съвет предложение за промяна на подробен устройствен план, с което се отрежда терен за изграждане на специализирана многопрофилна детска болница в Бургас. Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас. "Осигуряването на терена е първата важна стъпка. Следващата ще бъде изготвянето на технически проект. Предвиждаме новата детска болница да има топла връзка с УМБАЛ Бургас, по подобие на тази между ОУ "Коджакафалията" и сградата на ПМГ/ГРЕ "Раковски". Избраното място е комуникативно и лесно за транспортно обслужване", каза кметът Димитър Николов. Бъдещата Университетска детска болница със спешен център и високотехнологично оборудване ще обедини всички педиатрични специалности на едно място и ще позволи комплексно лечение на децата не само от община Бургас, а и от цяла Източна България. Предвижда се тя да е със 130 легла и спешно отделение, като осъществява следните дейности: * Диагностика и лечение на заболявания и болестни процеси; * Рехабилитация; * Диагностика и консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение; * Диспансеризация; * Учебна и научна дейност. В детската болница ще има отделения по: Педиатрия; Пулмология; Гастроентерология; Ендокринология и болести на обмяната; Офталмология; Ушно-носно-гърлени болести; Алергология; Дерматология; Физикална и рехабилитационна медицина; Анестезиология и интензивно лечение; Образна диагностика; Клинична лаборатория; Микробиология; Спешна медицина.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 57
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 64
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 107
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 102
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.