Акцията срещу престъпните банди в Бургас продължава

19 лица са задържани, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7 Специализираната полицейска акцията срещу битовата престъпност в Бургас продължава. Към момента са задържани 19 лица, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7. Това стана ясно на извънреден брифинг, на който присъстваха Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, комисар Емил Павлов – Зам.- директор на ОД на МВР-Бургас и районният прокурор на Бургас Иван Кирков. "Енергично и системно противодействие на битовата престъпност и на лицата с две и повече неприключени наказателни производства. Днешната спецакция не е и няма да е изолирана такава, а ще има подобни системно. Съвместната работа на прокуратурата и ОДМВР-Бургас по отношение на ефективното противодействие на битовата престъпност ще бъде методична. Действията на задържаните са предимно кражби и взломяване на домове. Открити са и много движими вещи, предмет на евентуални престъпления ", каза административният ръководител на Окръжна прокуратура Георги Чинев. По думите на зам.-директора на ОДМВР комисар Емил Павлов, трима от задържаните за арестувани за притежание на наркотици, а четирима за действия против транспорта. "Целта е противодействие на битовата престъпност и осигуряване на нормална пътна безопасност. Проверени са над 100 автомобила и над 150 лица. Установени са двама неправоспособни, един след употреба на алкохол и един след употреба на наркотици. И в момента продължава на територията на Бургас. Това не е кампанийна операция, такива сме провеждали и преди. Акцент е битовата престъпност и пътната безопасност", заяви Павлов. "Две от мерките днес ще бъдат внесени срещу тези с две и повече производства. Независимо от днешната операция, когато направихме списък с ОДМВР-Бургас и се спряхме на лицата с две и повече производства, се оказа, че остава по отношение на още няколко лица да направим такива искания. Ще бъдем безкомпромисни, за да ограничим битовата престъпност. Установени са вещи, строителна техника, телефони, таблети. Броят на образуваните производства би могъл да нарасне", посочи районният прокурор на Бургас Иван Кирков. flagman.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

НАП няма да се запечатва обекти за несъществени нарушения

  • 26 Фев 2020
  • 36
НАП ще предложи промяна в Закона за ДДС, според която липсата на реквизити във фискалните бонове и несъхраняването в търговските обекти на паспорт на касовите апарати, и проблеми във връзката при предаване на данни към НАП, няма да водят до запечатване на търговския обект.

Отбелязваме с тържества 3 март

  • 26 Фев 2020
  • 21
На 3 март Бургас отново ще отдаде почит към освободителите. Началото на тържествата ще бъде дадено в 11 часа на площада пред Общината. Там ще се проведе ритуал по издигане на националния, европейския и общинския флаг.

Лекарите предупредиха: Започва втора грипна вълна

  • 26 Фев 2020
  • 61
На фона на нарастващата паника, че смъртоносният коронавирус може да стигне и до България, днес здравните власти обявиха, че започва втора грипна вълна от грип Б.

5-годишна забрана за влизане в САЩ заплашва Кубрат Пулев?

  • 25 Фев 2020
  • 194
Новината за депортирането на Кубрат Пулев от САЩ в неделя получи широк отзвук не само у нас, но и в доста водещи спортни издания по света. Макар първоначално боксьорът да отрече информацията пред bTV.

Близо 6000 работодатели са объркали справките за доходи през 2019 г.

  • 25 Фев 2020
  • 178
Заради допуснати неточности, близо 6000 предприятия и самоосигуряващи се лица ще трябва да изпратят отново справките за доходи, изплатени през 2019 година, /по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ/, съобщават от Националната агенция за приходите.