Акцията срещу престъпните банди в Бургас продължава

19 лица са задържани, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7 Специализираната полицейска акцията срещу битовата престъпност в Бургас продължава. Към момента са задържани 19 лица, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7. Това стана ясно на извънреден брифинг, на който присъстваха Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, комисар Емил Павлов – Зам.- директор на ОД на МВР-Бургас и районният прокурор на Бургас Иван Кирков. "Енергично и системно противодействие на битовата престъпност и на лицата с две и повече неприключени наказателни производства. Днешната спецакция не е и няма да е изолирана такава, а ще има подобни системно. Съвместната работа на прокуратурата и ОДМВР-Бургас по отношение на ефективното противодействие на битовата престъпност ще бъде методична. Действията на задържаните са предимно кражби и взломяване на домове. Открити са и много движими вещи, предмет на евентуални престъпления ", каза административният ръководител на Окръжна прокуратура Георги Чинев. По думите на зам.-директора на ОДМВР комисар Емил Павлов, трима от задържаните за арестувани за притежание на наркотици, а четирима за действия против транспорта. "Целта е противодействие на битовата престъпност и осигуряване на нормална пътна безопасност. Проверени са над 100 автомобила и над 150 лица. Установени са двама неправоспособни, един след употреба на алкохол и един след употреба на наркотици. И в момента продължава на територията на Бургас. Това не е кампанийна операция, такива сме провеждали и преди. Акцент е битовата престъпност и пътната безопасност", заяви Павлов. "Две от мерките днес ще бъдат внесени срещу тези с две и повече производства. Независимо от днешната операция, когато направихме списък с ОДМВР-Бургас и се спряхме на лицата с две и повече производства, се оказа, че остава по отношение на още няколко лица да направим такива искания. Ще бъдем безкомпромисни, за да ограничим битовата престъпност. Установени са вещи, строителна техника, телефони, таблети. Броят на образуваните производства би могъл да нарасне", посочи районният прокурор на Бургас Иван Кирков. flagman.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 151
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 141
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 139
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 136
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 142
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.