Днес започва поетапен ремонт на бул. „Булаир“ и ул. „Транспортна“

Днес започва поетапен ремонт на две основни пътни артерии в град Бургас - бул. "Булаир" и ул. "Транспортна". "Намерението ни е да обновим цялостно асфалтовото покритие, а отстрани да монтираме нови тротоари и бордюри. Същото вече направихме по бул. "Стефан Стамболов", от страната на "Славейков". Основните дейности за обновяване на "Булаир" и "Транспортна" ще бъдат извършени напролет. Дотогава, възползвайки се от хубавото време, трябва да сме готови с периферната работа и по двете улици", каза кметът Димитър Николов. Община Бургас влиза на бул. "Булаир", след като ВиК подмениха тръбите отдолу с нови. На 3 и 4 февруари, понеделник и вторник, в участъка от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон I" ще бъде въведена временна организация на движението. Няма да бъде спирано движението по целия булевард, но бъдете внимателни при преминаване. Във връзка със започващата подмяна на бетонови бордюри по ул. "Транспортна", в участъка от кръгово кръстовище с бул. "Стефан Стамболов" до ул. "Петко Задгорски", Община Бургас въвежда и там временна организация на движението за периода от 3 до 9 февруари. Строително-монтажните дейности ще се извършват в крайната дясна лента. Движението на МПС ще бъде затруднено. Нека шофьорите бъдат търпеливи и да се съобразяват с временната организация. Общината започва ремонта на "Транспортна" с тротоарите, но пътната настилка ще бъде обновена, след като ВиК смени тръбите под самата улица. "Разчитам ползотворните взаимоотношения с дружеството да продължат и да се работи в срок. Още на много места в града Вик трябва да свърши своята работа отдолу, за да може Общината да ремонтира отгоре", добави кметът Николов. Крайната цел е да бъдат намалени загубите на вода по мрежата, а основните улици на Бургас да станат още по-удобни и безопасни за преминаване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЕКП: Европа изгуби над 850 хил. работни места в производството за 4 години, в България – 79 хил.

  • 19 Мар 2024
  • 25
През последните четири години в ЕС са били закрити почти един милион работни места в индустрията, показва ново изследване на Европейския синдикален институт, оповестено днес от Европейската конфедерация на профсъюзите.

Имен ден празнуват всички, които носят имената Дария, Дарин, Дарина и Найден

  • 19 Мар 2024
  • 52
На днешния 19 март Православната църква почита Свети мъченици Хрисант и Дария Римски.

Победа за Нургюл Салимова в Исландия

  • 19 Мар 2024
  • 62
Българката Нургюл Салимова записа победа в шестия кръг на шахматния турнир в исландската столица Рейкявик, който е с награден фонд 16 хиляди евро.

КМЕТЪТ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ: ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ

  • 19 Мар 2024
  • 55
“Община Несебър взе участие в две международни туристически изложения през първите два месеца на годината.

„ПЕЙЗАЖ ОТ СПОМЕНИ“ ЗА 90-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО ФОТЕВ

  • 19 Мар 2024
  • 75
85 снимки и 12 емблематични стихотворения на Христо Фотев представя изложбата „Пейзаж от спомени“, посветена на 90-годишнината от рождението на поета.