Гимнастичката Стефани Кирякова е спортист на годината на Бургас

Националната състезателка по художествена гимнастика и възпитаничка на "Черноморец" Стефани Кирякова е спортист на годината на Бургас за 2019 година. Стефани не присъства на церемонията заради ангажименти с подготовката си. Призът от кмета Димитър Николов прие нейният баща. Състезателят по канадска борба Димитър Щерев, с треньор Станко Щерев, получи наградата в категорията "Спортист с увреждания". Съставът на волейболния "Нефтохимик 2010" бе определен в анкетата на спортните журналисти за "Отбор на годината". Победител в категорията "Млад талант" е Десислава Белова от плувен клуб "Черноморец" - Бургас. На втора позиция е Ванеса Стоянова от полицейския клуб по карате и джу джицу, а на трета Костадин Иванов от клуб по борба "Черноморец". Втори в анкетата "Спортист на годината в Бургас" е кикбоксьорът Атанас Божилов. Трети е състезателят по класическа борба и син на легендарния Армен Назарян - Едмонд Назарян. Четвърти в подреждането е шахматистката Нургюл Салимова. Състезателят по джу джицу Радостин Константинов зае петата позиция, а на шесто и седмо място са плувкинята Жанет Ангелова и двойката акробати Мариела Костадинова и Теодор Великов. Автомобилният състезател Пламен Камбуров е осми, а деветата позиция е за състезателят по свободна борба Цветан Мустафов. На десето място е кикбоксьорът Живко Гюров. В церемонията по връчването на наградите участваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, дългогодишният зам.-кмет по спорт д-р Лорис Мануелян, началникът на РУО - Бургас Виолета Илиева, бургаският омбудсман Тодор Стамболиев, Валентин Люцканов от Областна администрация - Бургас, началникът на "Охранителна полиция и КАТ" комисар Неделчо Рачев и общински съветници. "През тази година бургаските спортисти извоюваха високи постижения. Благодаря на всички треньори и родители, които помагаха на спортистите да постигнат големите успехи. И през следващата година, въпреки трудностите, Община Бургас залага достатъчно много средства за изграждане на нови спортни бази и за поддръжката на съществуващите и се надявам, че през 2020 година ще имаме повече възможност за домакинство на престижни международни състезания", каза при откриването на церемонията кметът Димитър Николов. Сред гостите присъстваха популярни имена от българския спорт като Антон Коджабашев, Армен Назарян, Янчо Павлов, Дончо Жеков и други.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 90
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 85
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 91
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 392
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 364
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.