« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

68 заболели от варицела само за седмица в Бургас

Бум на варицела в Бургас отчитат здравните инспектори. Една от най-разпространените шарки за изминалата седмица е покосила 68 души. Повече с 200 са и случаите на заболели в сравнение със същия период за миналата година. Здравните специалисти твърдят, че в момента сме в сезона, който по принцип тази инфекция достига своя връх. Варицелата се предава лесно, и то по въздушно-капков път, поради което заболяването най-лесно се разпространява в затворени колективи, детски градини, училища. Варицелата не е смъртоносна. Като деца обаче можем да я преболедуваме много по-лесно, отколкото ако ни покоси като възрастни. В повечето случаи симптомите са едни и същи- висока температура, кашлица и болки в гърлото. Винаги е добре обаче при първи симптоми да потърсим лекар, който да проследи заболяването. Очаква се варицелата да е в разгара си до март или най-късно до април. След тези месеци заболеваемостта у нас ще претърпи рязък спад.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Спират движението по пътя „Рудник“ – Брястовец заради силен вятър и снегонавявания

  • 27 Ян 2021
  • 131
Община Бургас затваря временно пътя между квартал "Рудник" и село Брястовец. Шофирането там е опасно заради силен вятър и снегонавявания. Общински служители и почистваща техника са на място.

Култови цитати от BG филми ще четем това лято по бургаските пейки

  • 27 Ян 2021
  • 101
Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и градът става една от най-търсените дестинации у нас за почивка, забавление, спорт, рекреационен и културен туризъм. Общината мисли още отсега как да го направи още по-интересен за своите жители и гости.

ВиК ще подменя тръбите под приоритетни улици по искане на кмета

  • 27 Ян 2021
  • 117
На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран и предварително обявен списък с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК, за да бъде съобразена с него капиталовата програма на Община Бургас.

Общинският съвет даде зелена светлина за ремонт на медицински кабинети

  • 27 Ян 2021
  • 106
Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване на здравните и социални услуги в Бургас. Те дадоха съгласие общинска администрация да започне ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Общината извършва мащабно почистване на речни корита

  • 27 Ян 2021
  • 111
По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец.