Китайската култура ще гостува в Бургас през 2020-та

Седмица, посветена на екзотичната и необятна китайска култура, ще се проведе в Бургас в началото на новата 2020 година. В нея бургазлии и гости на морския град ще могат отново да се докоснат отблизо до непознатото и далечно изкуство на Изтока. Китайската нова година, която се празнува на 26-ти януари и празникът на фенерите, който се отбелязва на 8 февруари са много важни традиционни събития за китайския народ. Те се честват в един и същи период от време, затова могат да се отбележат в Бургас с поредица от културни инициативи, които да зарадват жителите и гостите на морския град. Гостите предложиха в програмата да бъдат включени интересни театрални представления, концерт, танци, фокуси, изкуството на променящото се лице и изложба, представени от талантливите творци от Арт трупата на Нинбо. През настоящата година Китайският културен център в София, съвместно с Община Бургас, проведоха през февруари и април поредица от събития, отбелязвайки най-големите китайски празници - Нова година, празникът на фенерите и Деня на китайската култура. Проявите предизвикаха голям интерес от страна на бургазлии, с което и бе поставено началото на едно ползотворно партньорство, обогатяващо културния календар на Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 115
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.