« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Възпитаник на социалния център в „Меден рудник“ е приет за студент

Кристиян Калинов от Центъра за настаняване от семеен тип в комплекс "Меден рудник" поема по пътя на своите мечти. Той е приет за студент в специалност "Хореография" на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив. Кметът Димитър Николов поздрави тийнейджъра за постигнатия успех и му пожела да върви уверено към мечтите си. "Кристиян е пример за всички млади хора за това, че с много труд и упоритост успя да сбъдне една своя мечта. Община Бургас ще продължава да подпомага деца като него да се развиват и реализират мечтите си", каза при срещата си с Кристиян кметът Николов. На нея присъства и директорът на дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" Мая Казанджиева. Кристиян живее в социални домове от 7-годишна възраст. Първоначално пребивава в ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията", а след закриването на институцията е преместен в Центъра за настаняване от семеен тип в комплекс "Меден рудник". Той е  първият приет студент от участниците в менторската програма "Скритите таланти на България" на НПО "Операция Плюшено мече". Сбъдването на мечтата на младия бургазлия става възможно след усилена подготовка за матурите и кандидатстудентските изпити, голяма заслуга за което имат преподавателите му Йорданка Иванова и Динко Динков. От 9 години Кристиян е част от Танцова формация "Петлите", където негови преподаватели по народни танци са Десислава Скъкълова и Стефан Димитров.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 93
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 106
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 115
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 129
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 110
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение