Гласувайте за своя фестивален фаворит на Burgas International Film Festival

Официалното награждаване на големия победител в Burgas International Film Festival ще се състои утре от 21.15 часа на Открита сцена "Охлюва". Всички желаещи могат да подкрепят своя фестивален фаворит на https://burgasfilmfest.comТази вечер специален гост на фестивала е турският режисьор и член на журито на Burgas film fest - Илкер Савашкурт. Присъстващите ще имат възможност да се запознаят с историята на "Балада за изгнаника" лично от нейния автор. Лентата ще бъде представена в зала "Петя Дубарова"на Културен център "Морско казино" от 20.00 часа. Илкер Савашкур е режисьор, актьор и музикант. Учи кино и телевизия в университета "Йедитепе" в Истанбул. Организирал е музикални и културни събития из цяла Турция. През 2006 г. се мести в САЩ. След като се връща, отново се посвещава на кариерата си в киното. Започва да се снима в телевизионни сериали и филми. През 2012 г. се запознава с Аббас Нокастех. Три години по-късно прави документалния филм "Балада за изгнаника", продуциран от Нокастех и компанията Openvizor. Филмът е в официалните селекции на фестивалите в Ротердам, Истанбул и др. Балканската колаборация между Македония, Сърбия, Словения, с режисьор Владимир Блажевски - "Година на маймуната" ще ни разкаже историята за чудатото приятелство между самотна маймуна и пазач в зоопарк. Всичко се случва с много хумор в един преобърнат наопаки свят, представен през погледа на едно шимпанзе. Филмът започва в 21.30 часа на Открита сцена "Охлюва". Малко преди това ценителите на седмото изкуство ще видят премиерата на заснетия в Бургас от Burgas Film Lab късометражен филм "Преливане". Проектът е осъществен по идея на Батаки студио и Международния филмов фестивал Бургас и е част от БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата и културната програма на Ротонда бар. Международния филмов фестивал - Бургас се организира от "Eleven Twelve" в партньорство с Община Бургас, Национален фонд Култура, Италиански културен институт, Посолството на Република Португалия в България, Посолството на Унгария в България, Посолството на Република Гърция , Посолството на Грузия в България, Португалски културен институт "Камойш", Унгарски културен институт и др. Следете информацията на официалния сайт на събитието: http://burgasfilmfest.com/ и в сайта на Община Бургас: https://www.burgas.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 211
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 196
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 202
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 488
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 458
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.