« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кампания за безопасен път до училище стартира в Бургас

На 15 септември стартира първото от поредица събития, които Областна администрация Бургас и представители на неправителствения сектор провеждат като част от кампания за превенция от транспортни произществия по пътищата на област Бургас. Доброволци от Национално Сдружение „Младежки глас“, „Организация за защита на българските граждани“, “SOS ПТП” ще помагат на ученици от три бургаски училища да пресекат безпроблемно по време на първия учебен ден. Младите хора ще спират автомобилите със специални табели СТОП, за да осигурят безопасното преминаване на учениците и стигането им до класните стаи. В кампанията ще се включат още представители на спешния телефон 112 и Инспектората по образование. Подобни мероприятия не се провеждат за първи път, като практиката показва, че се приемат положително както от самите ученици, така и от техните родители и учители. В събитието и тази година участие ще вземе обичаният от малчуганите инспектор Хитами – симпатичния хипопотам, който учи малки и големи на пътна безопасност. „Радва ме фактът, че в Бургас все повече шофьори спират пред пешеходна пътека, осигурявайки безпроблемното пресичане на най-уязвимите участници в движението – пешеходците. Това се случва благодарение на усилията, които бургаската общественост, институции и неправителствен сектор полагат срещу войната по пътищата. Разбира се и с подкрепата на медиите, които са незаменим партньор в превенцията за безопасност на движението. Приветствам ентусиазма на всеки един, който отделя от времето си и се включва в подобни кампании. Следващото събитие, което планираме е насочено към най-младите шофьори, тези, които тепърва взимат шофьорски книжки. За съжаление малкото опит, който имат на пътя, съчетан с желанието им да изпъкнат пред връстниците си често води до фатални последствия.“, коментира областният управител Вълчо Чолаков. Кампанията по пътна безопасност ще се проведе на 15.09.2016г. от 08:00 часа. Заместник-областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов ще присъстват лично по време на събитието в ОУ „Княз Борис I”. СОУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден Рудник“ и ОУ „ Антон Страшимиров“ в ж.к. „Славейков“ са другите две училища, които доброволците от неправителствения сектор ще посетят тази година.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Ателиетата ще могат да са със статут на жилища

  • 30 Юни 2022
  • 949
Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне на предназначението на сградите. За едностайните жилища вече ще се разрешава да се разполагат и на север, североизток и северозапад.

България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС

  • 30 Юни 2022
  • 821
България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС. „Повечето хора имат очаквания и са фокусирани основно върху проектите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), а не върху реформите, които предстоят.

Грамофонът на „Богориди“ става сцена на изкуствата утре, 1 юли

  • 30 Юни 2022
  • 836
На 1 юли край емблематичната за Бургас скулптура на ул. „Богориди“ отново ще се съберат деца и гости на града за поредната лятна артистична акция „Петъчен Грамоfon“. От 10 до 12 часа там ще се проведе Ателие за рисуване на грамофонни плочи, с ръководители Вили Колева и Валентина Кънева. Малките художници ще дадат нов живот на отчислени от фонда на библиотеката плочи, като ги превърнат в произведения на изкуството.

Най-новата песен на Стефан Диомов ще открие осмата фото изложба на композитора

  • 29 Юни 2022
  • 1006
Най-новият детски хит на ВГ „Изгревчета“ – „Нека да ви кажа“, написан специално за групата от маестро Стефан Диомов, ще бъде официално представен на 1 юли, петък, от 20.30 часа на открита сцена „Охлюва“.

Бургаският музей представя резултатите от подводните разкопки при нос Чироза през 2022 г.

  • 29 Юни 2022
  • 990
На 30 юни 2022 г., четвъртък, от 11:00 ч. в Археологически музей - Бургас (бул. „Алеко Богориди“ 21), пред бургаската общественост ще бъдат представени резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 г.