Филми от цял свят в програмата на Международния филм фест

Колоритна филмова селекция ще зарадва киноманите в прохладните вечери на юли с официалното откриване на IV-то издание на Международен филмов фестивал Бургас'2019. Фестивалната програма включва филми от Мексико, Турция, Италия, Испания и Македония. Българското кино ще бъде представено с филмите "Обратната страна на медала" с реж. Николай Урумов, "Брак" с реж.Слава Дойчева, "Сенки" с реж. Виктория Караколева,  "Подарък за баба" с реж. Анна Горанова. Ирена Даскалова ще разкаже кратки човешки истории във филма си "Нощ над града" на 25 юли от 19.00 часа. Сред специалните гости на събитието ще има и силно бургаско присъствие в лицето на Любен Кюркчиев, който от години живее и работи в Шанхай. В родния Бургас той ще представи лентата "Часова разлика" на 23 юли в КЦ "Морско казино" от 19.00 часа. Вълнуващият филм "Арада" на режисьора Му Тунч открива Международния филмов фестивал в Бургас на 19-ти юли. Събитието ще започне от 21.15 часа на открита сцена "Охлюва". Популярният турски режисьор лично ще представи пълнометражния си филм, в който участва любимата звезда на Турция - Бурак Дениз. "Арада" излиза през 2018 г. и се счита за първия пънк филм на Турция. В момента се показва на международни филмови фестивали. Селектиран е от Музея за изкуство и дизайн в Ню Йорк като част от ретроспектива, посветена на пънк културата. Международният филмов фестивал Бургас се организира от "Eleven Twelve" в партньорство с Община Бургас, Национален фонд Култура, Италиански културен институт, Посолството на Република Португалия в България, Посолството на Унгария в България, Посолството на Република Гърция, Посолството на Грузия в България, Португалски културен институт "Камойш", Унгарски културен институт и др.   Следете информацията на официалния сайт на събитието: http://burgasfilmfest.com/ и в сайта на Община Бургас: https://www.burgas.bg/   ВИЖТЕ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ТУК:  https://burgasfilmfest.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 18
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 43
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 105
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 103
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 82
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.