Кметът поиска завишен контрол на товарните автомобили, които при висока температура повреждат градските пътища

Кметът Димитър Николов проведе разговори с Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и компетентните служби на Агенция Пътна Инфраструктура, в чиито правомощия е да проверяват изрядността на товарните автомобили. През цялото лято техните инспектори ще извършват извънредни проверки при входовете и изходите на Бургас, както и на територията на града, като ще замерват на терен с мобилни кантари колко са натоварени камионите. Глобите за нарушителите са сериозни. В проверките ще участват и служители на ОД на МВР. Преминаването на претоварени машини по градските улици при високите температури през лятото е изключително вредно за асфалта. Образуват се коловози и нарушения в целостта на покритието. Случва се вместо разрешени до 40, камионът да пренася 60 тона, защото собственикът на стоката не иска да плаща за втори курс. В такива случаи той причинява щети на инфраструктурата, а и се движи по-бавно, причинявайки задръствания. При температури над 35 градуса ще бъдат налагани ограничения на товарните автомобили, които пренасят над 20 тона. Една от пътните артерии, за които ще се следи стриктно, е бул. "Захарий Стоянов". Община Бургас ще предупреди всеки от големите превозвачи поотделно за предстоящите проверки, които ще текат през цялото лято. Тя ги призовава да бъдат коректни и да пазят градската инфраструктура.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 87
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 97
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 99
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 138
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 115
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.